elmusa

Una molt mala notícia per a la pilota!

Que pilotaviu.com ens deixe és una molt mala notícia per a la pilota valenciana en general.

No he volgut llegir els textos d'altres companys sobre aquest tema per a poder escriure el que jo pense sense influències dels demés, així que no sé si diré alguna cosa que ja s’ha dit. Des d'abans de crear-se PilotaVeu ja estava involucrat en el projecte, perquè, quan Ricard Sentandreu me'l va explicar, no vaig dubtar en fer-ho i, a més, sempre he cregut en ell. Un diari específic de pilota valenciana, amb calendari de partides i resultats d'aquestes, notícies del dia a dia, articles d’opinió i molt més, estava abocat a l’èxit.

Però, una vegada més, aquest món, ha deixat caure un bon producte. No cal que ens penedim, tots nosaltres som culpables d’haver-lo deixat caure, cadascú d’una manera o altra, però, tots. És ben cert què, la principal causa, és econòmica, però, cadascú des del lloc que ocupa no haguérem pogut fer partícips a més gent? No haguérem pogut involucrar a companys, coneguts o amics? No haguérem pogut fer alguna cosa més de veritat?

Un diari què informa de tota l’actualitat, amb editorials, articles d’opinió, entrevistes, agenda de partides i resultats, que fa partícip a tot aquell que voldria participar, et parla de la pilota internacional, del món escolar i de totes les modalitats i, a més a més, et dóna tota la informació de la pilota didàctica, una eina imprescindible per a tots els que voldrien ensenyar o treballar per la pilota. I, el més important per a nosaltres com a museu, un aparador de cara a l’aficionat. Nosaltres, no solem ser centre d’atenció dels grans diaris, en matèria esportiva, per ser una eina més cultural, i tampoc ho som de la premsa cultural perquè som un museu esportiu i, tot això fa que estem en terreny de ningú. Però, pilotaviu.com, des del principi, va comptar amb el Museu de la Pilota, cosa que hem aprofitat per a mostrar-nos a tots, amb articles sobre exposicions, fotografies de tota classe o col·laborant en tot allò que podíem.

També és cert que hi ha hagut sectors que l’han menyspreat o, pitjor encara, l’han pres amb la seua cara visible, que és Ricard Sentandreu. Un diari com aquest no és una persona, és un col·lectiu i, quan apareix un article d’opinió, és això, essent responsable el que l’escriu. Però, açò és sols un exemple de les moltes coses que han envoltat aquest projecte. Tal volta les Administracions hagueren pogut ajudar més, pot ser, però, com he dit abans, tots som culpables.

Si el món de la pilota no és capaç de mantindre l’únic mitjà que ens informa puntualment de tot allò que passa al voltant de la pilota valenciana, tenim un problema més greu del que pensem.

Ànims!

David Sarasol Moscardó
Director Museu de la Pilota