elmusa

Pilota parada

De la pilota he aprés moltes coses durant estos més de quatre anys. Una d’elles és que, veritablement, les partides es guanyen quan s’arreglen. I nosaltres, en PilotaViu -aleshores PilotaVeu-, vam tractar de posar damunt la taula totes les nostres mancances i les nostres fortaleses per tal que hi haguera partida. Perquè la realitat és que el dia del nostre naixement, un 9 d’octubre de 2014, la pilota estava quasi completament òrfena de cobertura mediàtica, més encara després del tancament de Canal 9.

Humilment, estàvem convençuts que seríem capaços de posar llum a un joc/esport que fa anys, massa anys, que lluita contra les inclemències del nostre temps. Per a fer-ho possible, Edicions La Veu i el nostre treball (val a dir, no remunerat durant molt de temps) van servir com a capital inicial per a engegar un projecte que, pel fet de ser "virtual", potser el públic no ha percebut tot el que implica. Però el ben cert és que hem treballat de valent cada dia durant tot este temps i eixe, precisament eixe, ha sigut el nostre valor principal. També ho ha sigut el fet de comptar amb un grup de gent de pilota, generós i entusiasta que amb les seues aportacions aconseguia que PilotaViu arribara allà on nosaltres no podíem.

Hem tractat de ser el més professional, rigorosos i respectuosos possible amb la professió i, sobretot, amb el món de la pilota, un món que ens estimem profundament. A més, PilotaViu va nàixer amb la pretensió de ser més que un diari, creant vincles entre la part esportiva, cultural i educativa, entenent-ho com un tot amb vasos comunicants, i també entre les distintes modalitats i maneres d’entendre-la.

Vam accedir a fer un diari digital exclusiu de pilota per a ocupar un gran buit i no per a competir. Si no ho féiem nosaltres, no anava a fer-ho ningú. La pilota estava parada esperant que algú s’atrevira a jugar-la. Teníem la convicció que obrir un mitjà de pilota, amb contingut nou cada dia, necessitava ocupar un altre buit existent: el d’una part d’opinió crítica, sempre constructiva, que ajudara a millorar i a aportar altres punts de vista. Una part que alguns agents d’un món tan menut com la pilota no han volgut -o no han sabut- entendre.

I fins ací hem arribat, amb les nostres mancances i les nostres fortaleses, orgullosos del camí recorregut i amb el convenciment que ha sigut un èxit mantindre un projecte d’estes característiques durant més de 4 anys. PilotaViu deixarà de publicar contingut a partir de l’1 de gener de 2019, mancat de suficient suport econòmic i, perquè no dir-ho, institucional. La Pilota es queda sense un espai crític (mínimament) amb contingut periòdic, obert, aglutinador i transversal. La pilota torna a estar parada.

  Ulisses Ortiz