elmusa

Morir? Embaltir-se? Ajornar?

La Pilota és molt antiga, més de 2.000 anys, i pel que fa a la Pilota Valenciana podem vantar-nos del fet que tinga més de 800 anys, tant als carrers valencians com a les diferents instal·lacions que li són apropiades.

Per què dic açò?

Per una raó molt senzilla. No som molts, però som bons, i mantenim les nostres tradicions, entre elles el Joc de Pilota, malgrat tant de babau que es queda bocabadat davant les coses que ens venen de fora, i bandegen allò que n'és ben nostrat.

Parle d'Institucions, món del Comerç, algun que altre membre de la col·lectivitat valenciana, és a dir, aquells que tenen a les seues mans treballar per l'enlairament del nostre Joc, i, o fan molt poc, o no fan res.

Quan veus el gran sacrifici dels aficionats que, cadascú al seu poble o barri, aporta un muscle on poder recolzar-se la nostra Pilota, sense més ajuda que la pròpia, em pregunte:

Serà millor una exhibició de futbol, bàsquet, tenis, golf, etc., que un enfrontament de Colós a Colós, amb una senzilla pilota i una simple protecció de les mans?

En alguns moments, la terra s'ha obert sorgint un brollador d'il·lusió, empentant amb força i decisió el desenvolupament de la Pilota, donant-la a conéixer a qui res en sabia, o afermant l'estima dels qui ja l'estimaven, però...

Ai las!,

No rep una col·laboració proporcionada a l'esforç que fa, i:

MALAURADAMENT HA DE TANCAR AQUELL BROLL ALEGRE I IL·LUSIONAT!!

Això ha passat amb PILOTAVIU, i no trobe altre camí que el de la incomprensió, que em du a cridar l'atenció dels qui la deixen, Morir?, Embaltir-se?, Ajornar la seua activitat?, no em sé respondre, i això em dol.

Entenc que totes les coses tenen un principi i un final, i que l'esforç fet avui cansa els qui donen tot allò que es troba al seu abast, però em dol.

Ara sols vull donar el meu agraïment als qui durant 4 anys han mantingut alzinada la bandera de la Pilota, desitjant-los que prompte estiguen novellament amb nosaltres, per tal de lluitar conjuntament per la nostra PILOTA VALENCIANA.

MOLTES GRÀCIES.

Víctor Iñúrria 
Primer President de la Federació de Pilota Valenciana