elmusa

Una pena deixar perdre una important eina de divulgació del nostre esport nacional

Els valencians, en el sentit ample de l’expressió, som molt reivindicatius quan veiem que els veïns de dalt o de baix, tant se val, tenen alguna cosa que a nosaltres també ens vindria bé. Però, malauradament, quan la tenim, bé perquè l'hem heretat o bé perquè algú s'ha preocupat perquè la tinguem, com és el cas del nostre diari PilotaViu, no sabem donar-li el valor que té. Per això, és molt difícil que ací qualle cap projecte editorial, específic d’un esport valencià i escrit en valencià, siga el que siga el seu format, tant imprés com digital, com és el cas.

Un projecte que al llarg de quatre anys ha demostrat que pot fer molt per la pilota. I que el segueix molta gent. I que ara que pareixia consolidat, no li quede més remei que tancar i tirar per la finestra la tasca que durant eixe temps ha fet un entusiasta grup de gent, amb els qui he col·laborat des del primer dia. I hem sent molt satisfet d’haver-ho pogut fer, per suposat, de forma desinteressada, com la majoria.

Llàstima que l’esforç de tanta gent no haja sigut prou per a convéncer a les entitats públiques i privades, que deixaran morir una iniciativa que suposa una important eina de divulgació del nostre esport nacional, que teníem a l’abast i que l’anem a perdre.

Supose que prompte vindran les lamentacions, com ja ha ocorregut en altres moments, com en el seu dia fou el tancament de la RTVV i tantes coses. I el cas és que ara que ha tornat la televisió valenciana i que podria tenir més ressò la imatge de la pilota per atraure patrocinis de les empreses. I que també s’ha creat una Fundació de Pilota per a gestionar el món professional, dos entitats que, en condicions normals, podrien afavorir projectes com és PilotaViu, és lamentable que desaparega.

Siga com siga, el cas és que el tancament d’este diari digital serà un cas més dels innombrables “trens” que els valencians deixem passar. Una pena que no puguem aprofitar el moment enlairat dels avanços tecnològics per a donar suport a la pilota. Una pena.

    Paco Durà