Fem Pilota - Capçalera

Guillermo, un any de superació

18 d'agost de 2017. Ens reunim amb Guillermo del Puig perquè vol que l'entrenem. Segons ell porta molt de temps estancat i li agradaria fer un salt de qualitat. En aquells moments tenia un sobrepés evident i l'expressió de la seua cara estava molt allunyada de ser la d'un pilotari feliç, malgrat els molts títols guanyats en els últims temps jugant a galotxa. Li plantejàrem les nostres tres condicions per a entrenar-lo: voler ser professional de l'escala i corda, voler assumir els compromisos que això suposa i ser bona persona.

Acceptades les condicions per la seua part, ens plantegem amb ell tres objectius: generar-li la confiança necessària perquè es crega que pot ser un mitger de referència, recuperar el seu somriure i fer-li perdre pes. A més, li prohibim jugar a galotxa i altres modalitats, perquè "tot és pilota", però no tot és escala i corda. Així com per a les etapes de formació sí que recomanem practicar totes les modalitats per a evitar l'especialització precoç i augmentar el bagatge de colps i situacions, en l'etapa d'alt rendiment és imprescindible centrar-se en una sola modalitat. Les diferents pilotes, les diferents instal·lacions, les diferències tècniques i tàctiques són factors que poden retardar l'avanç en una sola modalitat i augmentar el risc de lesions, malgrat que "s'haja fet tota la vida". El jugador de futbol Neymar es va criar jugant al futbol sala en el seu Brasil natal, però ara no se li ocorre tornar a jugar habitualment.


Guillermo entrenant un dia de pluja. Foto: Pilota 3.0

12 mesos i diverses estirades d'orelles després, i amb molt d'esforç i il·lusió per la seua part, Guillermo pesa ara 30 quilos menys que fa un any, ve a entrenar cada dia amb un somriure d'orella a orella i a poc a poc va entrant a jugar en les segones partides d'escala i corda. A causa dels seus objectius, la majoria d'entrenaments són diferents als dels companys i això fa que el seu esforç siga encara major. No obstant això, contagia una alegria a tot el grup que és difícil de descriure. La resta li ho retorna animant-lo en les sèries de màxima intensitat que té (segur que l'heu vist tirat per terra en algunes fotos a les xarxes socials).

El seu camí encara és molt llarg, però s'ha fet tant de voler que l'acompanyarem allà on vaja. El seu somriure, bé paga la pena.


Guillermo, seguit dels seus companys Nacho i Bueno. Foto: Pilota 3.0

      Pilota 3.0