elmusa

La partida del dissabte: ofici amb benefici

Les dos parelles que es van enfrontar a Pelayo ho feien amb la urgència de véncer i seguir vius en la Copa. Al remat, com vostés ja deuen saber, la victòria per 60-50 de Soro III i Salva els deixà igualats a dos punts amb els oponents de dissabte, Francés i Raül i, en conseqüència, els equips que representen els ajuntaments de València i de Godelleta respectivament arriben a l’última jornada obligats a guanyar.

Quant al desenvolupament de la partida, cal dir que els rojos mai no van anar arrere en el marcador. En un duel marcat per la urgència, conscients els jugadors que la partida seria llarga, els primers jocs transcorregueren amb rapidesa. En esta fase, els rojos es mostraren molt segurs des del dau i, amb 30-25, guanyaren el primer joc des del rest gràcies a una caiguda d’escala ben resolta per Soro III. Amb 35-25 era el moment de saber si els rojos obririen una esquerda insalvable en el marcador o si, com en efecte passà, els blaus reaccionarien.

Dit i fet, en els dos jocs següents els rojos pogueren eixamplar la diferència. Vam presenciar intercanvis intensos, colps encertats i errades flagrants per part de tots els contendents, i és que hi havia no poques coses en joc. Salva, que ahir eixia de la corda, era el suport fonamental de Soro III, irregular i brillant per moments. A l’altre costat de la corda Francés, ben acoblat amb Raül, augmentava el nivell de joc i posava el 35-35. Era la constatació que els de Godelleta no havien dit l’última paraula i que els de l’Horta haurien de seguir suant de valent en l’atmosfera calorosa de Pelayo.

Seguint la tònica inicial, els set jocs següents es resolgueren a favor de la parella que feia el dau. El nivell de joc i d’implicació dels participants anava in crescendo i també el de tensió. Sovintejaren els aplaudiments i les exclamacions dels espectadors (menys nombrosos del que la partida mereixia) perquè tots quatre jugadors s’agarraren a les lloses del trinquet per defensar les opcions de victòria, sovint amb encert però de vegades amb precipitació i desencert, cosa disculpable atenent al que hi havia en joc. Fins i tot als feridors, Pedrito i Oltra, semblava que els tremolava el pols quan s’acostava el moment decisiu.

Amb 50-50 qualsevol cosa podia haver succeït. Ara bé, arribats a este punt, el grau d’experiència dels rojos, el bon rendiment de Salva i la competitivitat de Soro III van ser arguments definitius. Era o caixa o faixa i la resposta de l’equip ahir local va ser contundent. Braços en alt de Salva en senyal de victòria, protagonista indiscutible de la partida, i laments dels blaus, que si més no pogueren sumar un altre punt.

En conclusió, ben a prop estigueren els de Godelleta de donar un bon disgust a Soro III i Salva, però al remat guanyà qui va comandar el marcador durant més temps, qui necessitava esborrar el zero de la classificació, qui tot i les imprecisions i els nervis no deixà de donar la cara i qui, a l’hora de jugar-se les garrofes, va mostrar un punt més d’agressivitat, d’ofici i d’encert.

Clicant al següent enllaç podràs llegir tots els articles de La partida del dissabte.

       Ernest Martí