Fem Pilota - Capçalera

On estan els trofeus dels trofeus?

Des de principis d'any la Fundació per la Pilota Valenciana treballa decididament per a fer atractiva i rendible la pilota professional. Waldo Vila (director esportiu) i Guillermo Sanahuja (director de màrqueting) estan fent feina per a introduir canvis que milloren en molts aspectes el món professional. Els principals objectius: que siga rendible i no sobrevisca amb subvencions, que les partides tinguen una —prou— major afluència de públic, i en definitiva que hi haja més diners perquè els jugadors cobren dignament.
 
No és fàcil introduir canvis en un regne de taifes. Costarà que totes les idees que tenen puguen implantar-se i funcionar. Els propis membres de la Fundació —patrons i treballadors— ho saben i es marquen este 2018 com a any de transició de cara a un 2019 on ja s'haurien de notar moltes novetats.
 
Però no s'enganyem. Hi ha coses que són fàcils de fer. Parlem dels trofeus, de les copes. Els premis simbòlics, vaja.
 
Des de principi d'any hem vist com els trofeus curts —com puguen ser el Universitat de València i el Filósofo— no han acabat amb una (normal?) entrega de copes o premis. Ni tan sols el Trofeu Villarreal CF, ho va tindre en compte.
 

El III Trofeu Villarreal CF va donar un detall a tots els participants. Foto: Villarreal CF
 
Es podrà dir que l'important no són les copes. Que és una cosa sense importància. Però certament vivim en el món de la imatge, i en un mitjà com PilotaViu, està més que demostrat, l'augment de l'èxit de les publicacions quan el que es veu a la foto és uns pilotaris alçant un títol enmig de la celebració. A més, per modestes i curtes que siguen les competicions, poques coses millors hi deu haver per als jugadors que gaudir amb la seua gent d'un moment així. Ells també col·leccionen fotografies per al record.
 
Per tant, un dels primers canvis en el món professional, que no costaria gens d'introduir, podria ser donar-li una major importància al post de les finals dels trofeus. Veurem què passa en el Mancomunitat de la Safor i en el Diputació d'Alacant. Al cap i a la fi, el normal seria que els trofeus acaben en una entrega de trofeus. No?

       Pau Molins


*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!