elmusa

La partida del dissabte: Raül brilla enmig de l’apagada blava

El cartell de Pelayo presentava cinc jugadors amb moltes partides a l’esquena, una competitivitat inqüestionable i unes virtuts prou conegudes per l’afició. Amb estos ingredients, el producte final no acabà de satisfer les esperances del públic, que va assistir a una partida marcada per les ratxes. Al remat, el triomf va premiar l’esforç i la regularitat de Soro III i Raül que, amb Miguelín a la pedra, van ser superiors a Fageca, Santi de Finestrat i Monrabal, que lluïen faixa blava.

Començà el trio amb més intensitat, en especial Santi, que carregava amb agressivitat i encert i no trobava la resposta de la parella roja, que semblava que no s’acabava de traure la son de les orelles. El 15-25 era una conseqüència lògica del bon rendiment dels blaus. Ara bé, com era previsible, la resposta de la parella arribà de seguida, de tal manera que en un tres i no res disposaren de val net per a igualar a 25. Però, malbaratada la possibilitat d’empatar (20-30), una caiguda d’escala de Fageca i la ferida de Monrabal situaren el 20-35. Massa càstig per a Soro III i Raül, penalitzats en excés per les accions d'un trio ben conjuntat.

La sort de l’encontre havia de decidir-se, qui ho havia de dir, en el següent joc: els blaus tingueren val; els rebots en els espectadors desesperaven Raül i després Soro III i, en canvi, el joc fou finalment roig. Pocs podien imaginar que aquell joc tan disputat seria el primer d’una sèrie de set jocs consecutius que situarien la parella a tocar de la victòria (55-35).

Francament, el predomini roig en el marcador es va fonamentar en una gran actuació de Raül. El mitger de Godelleta va assumir grans quotes de protagonisme amb encert i el seu rendiment augmentava amb el pas dels minuts, cosa que va ser de gran ajuda per a Soro III, que va complir com de costum. En canvi, a l’altre costat de la corda, els rostres evidenciaven dubtes creixents. Cada colp de Raül anava foradant la fe dels blaus, a qui ni la regularitat de Monrabal ni la voluntat de Santi mantenien en la partida. Tampoc Fageca, de més a menys durant la vesprada, acabava de tirar del carro.

Així les coses, amb 55-35 tot semblava dat i beneït. Ara bé, la dificultat de confirmar la victòria en qualsevol esport professional i l’orgull competitiu dels blaus van deparar uns quants quinzes de nivell quan uns pocs espectadors ja havien enfilat el camí de tornada. Monrabal responia, Santi buscava fer mal, Fageca col·locava la pilota en la llotgeta de baix i el 55-45 era una realitat. Tardana si voleu, però la reacció blava era un fet. Conscients d’això, Soro III i Raül s’arromangaren fins que tancaren el marcador (60-45) després d’hora i mitja de pugna gràcies a un colp del rest de Massamagrell que Fageca no va poder contrarestar.

En poques paraules, la regularitat dels rojos, amb un Raül brillant, va ser decisiva per doblegar amb justícia un trio que va alternar pilotades meritòries i estones de desconnexió.

Clicant al següent enllaç podràs llegir tots els articles de La partida del dissabte.

       Ernest Martí