Fem Pilota - Capçalera

L’IVACOR restaura dos cartells del Museu de la Pilota

Una de les tasques de qualsevol museu és la recuperació dels béns culturals que, en aquest cas, ens remeten a cartells relacionats amb el món de la pilota valenciana.

Recentment visitaren el Museu de la Pilota el subdirector General de Patrimoni Cultural i Museus, Antonio Bravo, i la subdirectora de l'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació, Gemma M. Contreras. La visita era per conéixer de primera mà el treball que està realitzant el Museu de la Pilota per recuperar el material, principalment en paper, referent al joc de pilota, així com assessorar en la seua conservació.

Una de les tasques que ja ha agafat forma ha sigut la restauració, per part de l'IVACOR, d'un parell de cartells que estaven en molt mal estat, un del trinquet d'Ondara de l'any 1959, i un altre del trinquet de Benissa de l'any 1965, tots dos restaurats per les tècniques Patrícia i Júlia en la restauració i José Ignacio Catalán en la digitalització.

L'IVACOR, segons la seua subdirectora, és l'organisme més rellevant en matèria de gestió de la conservació patrimonial que hi ha al País Valencià, adscrit a la Direcció General de CulturArts Generalitat de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports. Les seues tasques són la preservació, l'estudi i la difusió del patrimoni històric i cultural valencià, allò què al llarg dels segles i esforços s'ha convertit en senyal d'identitat, tenint com a objectiu protegir més i millor el nostre llegat cultural, com la Llei de Patrimoni Valencià preveu. O, també podríem dir, ciència al servei del patrimoni, a l'abast d'institucions i professionals.

Després d'un temps en què els cartells han estat llavats i tractats per a fer desaparéixer totes les impureses i tornar a posar paper allà on no hi havia, les dues peces han quedat preparades per a poder ser vistes quasi com eren originàriament.

Es tracta de dos cartells, un del trinquet el Zurdo d'Ondara de 1959, concretament correspon a la fira i festes d'aquell any on, entre altres, podem llegir noms com Rovellet, Ferreret, Ruíz, Soro I, Deval, Enrique II, Ortega o Ferrer de Benaguasil. Al mateix es pot veure que hi ha partides, tant d'escala i corda com de raspall, però, d'aquesta segona modalitat no inclou els noms dels jugadors.


L'abans i el després del cartell d'Ondara. Foto: Museu de la Pilota del Genovés

El segon dels cartells és del trinquet de Benissa, corresponent a un torneig de 1965, trofeu Cervesa El Águila, en ambdues modalitats. Tornen a aparéixer jugadors com el Rovellet, Ferreret o el Soro I, amb altres com Ferrer II, Gat I, Gómez, Machí, Xatet de Museros, Llopis, el Xato de Carlet i un jove Eusebio. A més a més, també apareixen jugadors de raspall com Miramar, Pigat, Císcar, Marines, Pizarro, Malonda I o Antoniet el de la Granja, entre altres.

Realment es tracta de documents valuosos per la informació que ens proporcionen, tant de noms de jugadors com per les descripcions referents a les partides, essent, és clar, en castellà, ja que a l'època estava prohibit utilitzar el valencià, prohibició que sí que es feia als cartells, però què els jugadors no complien.

Aquestos cartells van ser donats en el seu dia per Joaquín Lizondo Vergara, el Ferreret de Museros, jugador de l'època del Rovellet durant els anys 50 i 60 del segle XX que, per cert, va donar al museu tot el que tenia, des de cartells grans i menuts, fins a les llibretes on anotava les partides, així com fotografies i algun que altre objecte.

Ara, el Museu de la Pilota té un altre objectiu: conservar en condicions els més de dos-cents cartells d'entre 1931 fins a meitat dels anys 80 del segle XX, entre grans i menuts, que guarda al seu arxiu. Tot un llegat importantíssim, valedor de la història de la pilota en una època en la qual la cartelleria era el mitjà de difusió més important que hi havia. La conservació, preventiva, consistirà a guardar eixos cartells en sobres fets en paper sense àcid per a no espatllar-los.


Podràs llegir tots els articles de David Sarasol punxant ací.

David Sarasol - Director del Museu de la Pilota