elmusa

La partida del dissabte: Fageca i Santi es queden sense pólvora

Les partides de la setmana de Falles concloïen amb un aperitiu abans de la gran final de la Lliga d'Escala i Corda i que, en efecte, deixà el públic amb ganes de molta més pilota. En un ambient un punt més fred que en altres ocasions i que contrastava amb l'enrenou i la cridòria que arribaven dels carrers adjacents, de la Vega i Raül, de roig, s'imposaren a Fageca i Santi de Finestrat i també als auguris de la càtedra. Tot i la intensitat i les ganes de guanyar dels quatre jugadors, inqüestionables, els errors i els encerts i les oportunitats perdudes es van succeir i l'espectacle no va satisfer del tot les il·lusions de la parròquia de Pelayo, que ahir acollia els aficionats de sempre i també no pocs curiosos.

L'inici de la partida deixà entreveure les línies mestres de com es desenvoluparia. Per part dels blaus, Santi de Finestrat assumia un gran protagonisme i buscava fer mal amb cada escomessa i Fageca tornava la pilota amb solvència, sense floritures. Per part roja de la Vega, ben secundat per Raül, resistia els embats rivals a base de mobilitat i recursos tècnics. El 30-20, que bé podia haver sigut un altre marcador atesa la igualtat, va constituir una renda no excessiva però ben interessant per als rojos, que l'administraren amb encert durant gran part de l'encontre. Fageca i Santi, però, no havien dit l'última paraula.

El desenvolupament de la partida continuava oferint una pugna dura, amb jocs llargs i oportunitats desaprofitades per les dos parelles per eixamplar o neutralitzar la diferència. Del possible 45-30 passàrem a un 40-35 que ho deixava tot obert. Els primers "mooolt" del públic a accions de Lluís de la Vega, l'agressivitat de Santi, algunes errades decebedores i algun rebot inesperat eren els detalls més destacats d'una fase del joc que va poder decantar la balança a qualsevol costat. Res no feia pensar que la renda de dos jocs (45-35) que conservaven els rojos després d'una dura lluita estava a punt d'esfumar-se.

I és que la reacció blava, combinada amb els dubtes d'uns rojos que tingueren dos oportunitats per mantindre els dos jocs de renda, va situar el 45-45 a l'electrònic després d'un gran colp de Fageca, decidit a capgirar el marcador després de més d'una hora de partida. La inèrcia semblava ara favorable al rest blau i a Santi, que havent sumat dos quinzes més haurien pogut comandar el marcador per primera vegada i qui sap si guanyar, però de manera sobtada i inesperada ací s'acabà l'oposició dels blaus. Raül apujà les prestacions i la constància de Lluís de la Vega en el ritme i la qualitat de les pilotades, sumat a l'aparent desconcert dels oponents, va precipitar el final de la partida fins el 60-45 definitiu. En conclusió, victòria justa per al rest d’Almussafes i el mitger de Godelleta, que estigueren més encertats en moments puntuals i arribaren més sencers al desenllaç de la confrontació.

Clicant al següent enllaç podràs llegir tots els articles de La partida del dissabte.

       Ernest Martí