Fem Pilota - Capçalera

La presentació de l'Escola Municipal de Pilota del Genovés

Aquest any, l'escola municipal de pilota valenciana del Genovés, compta amb 22 xiquets i 11 xiquetes, essent la primera vegada què, aquesta escola, la primera de tot el País Valencià –creada el 1980- té xiquetes.

La iniciativa, encara que sempre han tingut la porta oberta, naix en fer una extraescolar al col·legi del poble. El monitor és Josep Llopis "Ricardet II", jugador professional de raspall i llicenciat en Educació Física que, a més a més, està participant en l'actual Lliga professional de raspall Bankia.

Les 11 xiquetes són del poble i, com sol passar, algunes d'elles estan lligades al món de la pilota mitjançant algun familiar, com les nebodes del monitor o una altra neboda del recentment retirat León que també té al nebot entre els 22 alumnes xiquets.

De moment no hi participen en competicions oficials, és a dir, els Jocs Escolars, ja que, evidentment, no han assolit nivell. Però, sí que ho fan en trobades puntuals amb altres escoles, com les de Quatretonda, el Campello o Tavernes de la Valldigna, entre altres. De moment, moltes ganes li posen i, de segur que les veurem competint.

Pel que fa als xics, possiblement és un dels anys amb menys inscrits, però, no per això cau la qualitat. Continuen jugadors amb una gran projecció com David "Plantet II", els germans Aitor i Sergi Llopis, Miquel, Joan Pastor, Marcos o Joan Sanchis. Hi ha jugadors juvenils que ja no entrenen amb l'escola perquè ho fan en Tecnificació, com Jorge Sanchis, Aaron o Gerard.
 

El pilotari Canari amb dues alumnes de l'Escola. Foto: Museu de la Pilota del Genovés

Les poblacions a què pertanyen, a més del Genovés, són Aielo, Barxeta, Guadassèquies, Canals, Otos, Benigànim, La Llosa de Ranes o La Pobla del Duc, refermant el prestigi que dóna aquesta escola entre els pobles del voltant.

Cal nomenar els patrocinadors principals de l'escola, com són Dispe Atalaya i Megías Sport que, dins de les seues possibilitats, realitzen la seua aportació.

Aprofitant la partida de la Lliga professional de raspall Bankia disputada al trinquet municipal del Genovés, el passat divendres, 9 de febrer, entre els equips de Senyera (Ian, Canari i Ricardet II) davant el d'Almiserà (Montaner, Sanchis i Gabi), es va presentar l'escola. Primer feren el corredor als jugadors participants en la partida i després una foto tots junts. Una vegada acabada la partida, al Museu de la Pilota, es va presentar a cadascun dels components de l'escola. Assistiren els familiars dels xiquets, els monitors Josep Llopis i Rosendo Pastor, així com l'Alcalde del Genovés, Pere Revert.

Actualment, l'escola està participant en els Jocs Escolars, en les modalitats de raspall i frontó valencià individual i, acaba de participar en el Trofeu Mancomunitat de La Vall d'Albaida, guanyant en les categories d'infantils, alevins i cadets.
 

Els alumnes de l'escola van rebre una fotografia personalitzada. Foto: Museu de la Pilota del Genovés

       David Sarasol