elmusa

La pilota al sud necessita més gent com Héctor Bautista Sala

La pilota valenciana, a la ciutat d'Alacant, no és cosa estranya, doncs diverses lligues ha jugat el Club de Pilota Alacant, hui en dia en l'oblit. Jo he sigut partícip d'una d'elles i, tristament, l'última. Dies han passat des que al carrer Abad Nájera, en el cor d'Alacant, sonaven paraules com va de bo o ratlla. La història de la pilota d'Alacant ha sigut difícil i dura, i és per això que és d'admirar com durant 9 anys, des d'aquell llunyà 2003, el president del club d'Alacant, Héctor Bautista Sala, va lluitar amb ungles i dents contra una societat, contra una ciutat que no va saber valorar el que estava en joc. Héctor Bautista Sala, tal vegada no sabreu qui és, però jo sí, sé qui era i què volia: un club de pilota valenciana actiu i a l'abast dels alacantins.

Ell, com altres als seus pobles, lluitava per fer-li lloc a la pilota a la ciutat d'Alacant, reunint gent per formar equips i disputar lligues portant el nom d'Alacant al llarg de tot el país, creant escoles per promocionar la pilota base, inventant tornejos per a mantindre la il·lusió a la ciutat... Te'n recordes?, durant 9 anys vas organitzar el "Trofeu festes de Sant Roc", aquell on passàvem un dia sencer d'estiu jugant a pilota.

Ell s'encarregava de fer allò que molts no veuen, allò que ningú diu ni vol fer: papers, reunions, xarrar, tallar carrers, comprar pilotes, demanar i barallar en tota una ciutat que mai li va dir "gràcies Héctor, estàs fent un gran treball". La seua resposta a tanta falta de gratitud i valoració no era altra que alçar-se i seguir. Però tot s'acaba, en la immensitat de la soledat arriba un moment que per molt que vulgues ja no pots continuar. 

Si tinguérem més persones com tu, la pilota seria molt diferent. Héctor, amic, tal vegada en aquest futur tan imprecís puguem jugar junts la X edició del trofeu Sant Roc al cor de la ciutat d'Alacant.

En nom de la ciutat d'Alacant: Gràcies amic, bon treball. Va de bo.
 

Héctor Bautista Sala. Foto: José Miguel Santacreu

   José Miguel Santacreu