elmusa

La partida del dissabte: classes magistrals de pilota a Pelayo

Ambient de les grans ocasions el que vam presenciar el dissabte passat al trinquet de Pelayo amb motiu de les semifinals del Trofeu de Mestres. Escala plena i galeries poblades per vore en acció els pilotaris més destacats de l’any, tot i que trobàrem a faltar alguns noms si atenem als mèrits i resultats de cadascú. Així i tot, cartells d’altíssima qualitat per fer passar una vesprada de classes tutorials al trinquet. El públic va gaudir d’allò més, sobretot en la primera partida, del mostrari més vivent de la pilota actual, amb jugades, intensitat i emoció. Quan esta tríada funciona, no hi ha espectacle comparable!

La primera semifinal enfrontava la parella de Soro III i Félix de Dénia contra el trio de Genovés II, Javi de Massalfassar i Tomàs II. Partida de poques concessions, ritme alt i marcador ajustat. Tot i que les travesses deien molt a favor del trio, que acabà guanyant 50-60, la parella tingué a tocar el triomf amb una excepcional partida del de Massamagrell, que no va vore recompensat l’esforç i l’empeny que va posar durant tota la partida. En els jocs de la veritat, iguals a 50, quan els braços tremolen i el quinze s’encareix moltíssim, Félix no va acabar d’arredonir una vesprada molt ben cuinada en funció dels detalls i els ingredients pilotaires però que li va faltar la cirereta final. Certament, el trio tingué bona part de culpa. Davant una formidable partida, segura, treballada i compacta, de Soro III, el Genovés respongué una volta més, i en van…, amb el seu repertori habitual: confiança en ell mateix, tenacitat, qualitat, estratègia. En tot moment va saber llegir la partida que necessitava el seu equip: ara la demanava, ara deixava que Javi i Tomàs soltaren el braç per rematar el quinze. Els dos últims jocs del trio fou un compendi de creència en les pròpies possibilitats, la seguretat en el quinze i la resolució final de Javi, més encertat que el mitger contrari en la recta final. Al remat, gran partida de mestres.
 

Presentació de la segona semifinal. Foto: Val Net

Davant el llistó tan alt que havia deixat la primera semifinal, la segona, en mans de la parella formada per Puchol II i Pere de Pedreguer contra el trio de Pere-Roc II, Santi de Finestrat i Carlos del Genovés (60-55), no va acabar d’enllaçar amb les emocions i sensacions que encara suraven entre el públic. La partida començava lenta, sense estridències emocionals, de baixa qualitat tècnica, amb molta errada no forçada. En un tres i no res, el trio estava donant de vint sense haver fet grans mèrits, tan sols dedicant-se a passar pilota. Sembla que un parell de rebots, de molta mestria, per part de Puchol foren el desencadenant per apuntar-se set jocs seguits al marcador. A partir d’eixe moment, tant Puchol com Pere van calfar les mans per començar a sumar quinze rere quinze i posar a lloc una partida que semblava abocada a la mediocritat. Amb 55-45 els jocs i els quinzes guanyaren en emoció i responsabilitat, cada pilotada redimia totes les deficiències dels anteriors jocs i els jugadors, tots cinc, es posicionaren fins al punt d’igualar a 55. Tot el que havia mancat de qualitat fou superat amb escreix per l’emoció de la incertesa del resultat final. Tot i que el trio encara tingué un val per finalitzar, va ser la parella que va aguantar millor la tensió per accedir a una final de mestres: Puchol II i Pere de Pedreguer contra Genovés II, Javi de Massalfassar i Tomàs II. El pròxim diumenge hi haurà regal de la Nit de Nadal.
 

Puchol II i Pere estaran en la gran final. Foto: Val Net

Clicant al següent enllaç podràs llegir tots els articles de La partida del dissabte.

     Cèsar Ferrandis