Fem Pilota - Capçalera

La partida del dissabte: homenatge a Leon

El dissabte passat, el nostre amic Rafa Soler, Leon, va rebre un merescudíssim homenatge al Trinquet de Pelayo. Fins al trinquet de la capital s’acostaren per fer-li costat els companys amb els quals ha compartit tots aquests anys de carrera esportiva així com familiars i públic en general, que va omplir ben bé l’escala i les graderies per dir adéu, esportivament parlant, al bo de Leon. Sens dubte, pot estar-ne orgullós de tants i tants anys donant el bo i millor del seu joc. Li desitgem el millor en esta nova etapa personal que ara comença.

La partida de professionals, tanmateix, no va acabar de satisfer un públic amb gana de vore pilota. Tot i que semblava, des de bon començament, que la parella formada per Soro III i Jesús de Silla anava a marcar el tempo de la partida si teníem en compte les darreres actuacions del rest de Massamagrell i recent campió individual, molt sòlides, fou finalment el trio, amb Genovés II, Javi de Massalfassar i Tomàs II els qui van emportar-se el gat a l’aigua per 45-60. Com déiem, Soro III va començar, com en ell és habitual, amb molta força, portant sempre la pilota a lloc amb ímpetu i seguretat, restant tot el que el trio llançava contra ell. De la mateixa manera, des del dau també donava mostres de solvència i resolució per posar d’hora el marcador de 25-15. Un miratge, però. El trio va deixar ben clar que tenia les fustes suficients com per plantar cara a la parella de la mà d’un incommensurable Genovés II.

Fóra sobrer tornar a evocar ací els valors tècnics i savoir faire d’aquest jugador. El dissabte passat va descarregar-se al trinquet amb una sobèrbia partida, de tall clàssic, fonda, compacta. En tot moment va saber trobar la corda, fent un dau de mesures dibuixades, agradant-se en la caiguda d’escala, ordenant els companys, que es dedicaren a rematar tots els quinzes que ell treballava abans. Amb el de Massalfassar com a punta de llança, el Genovés es va dedicar a posar en problemes rere problemes a Soro i Jesús, un Jesús que tingué el quinze molt caríssim tota la vesprada. De resultes de tot plegat, com qui no volgué la cosa, l’efectivitat del trio posà ràpidament al marcador un 35-55, molt a prop de la victòria.

Encara quedaria però, al tram final de la partida, un xicotet alé de resorgiment per part de Soro III, que ho va intentar fins al final juntament amb Jesús, per la qual cosa encara van sumar dos parcials per situar un esperançador 45-55, però ja era massa tard, els fonaments pilotaires del Genovés tingueren la suficient entitat com per deixar dat i beneït l’últim joc de la partida.
 

Leon va estar molt ben rodejat. Foto: Museu de la Pilota del Genovés

Clicant al següent enllaç podràs llegir tots els articles de La partida del dissabte.

     Cèsar Ferrandis