Fem Pilota - Capçalera

La partida del dissabte: Miguel, Fèlix i Monrabal fan bons els pronòstics

Pelayo acollia dissabte passat un repte considerable, quasi “gegantí” en paraules d’alguns aficionats, amb motiu dels 40 anys d’existència de Caixa Popular, patrocinador destacat de la pilota en els darrers anys, sobretot de la mà de Josep Maria Soriano, expresident de l’entitat i un enamorat d’este esport, present en la partida. I és que Puchol II, i el jove mitger d’Orba, Conillet, havien de contrarestar el poder del trio sòlid i experimentat que formaven Miguel de Petrer, Fèlix i Monrabal, que feren bons els pronòstics de la càtedra en guanyar per un aclaridor 40-60.

Malgrat els pronòstics i el resultat, advers de bon començament, cal dir que els rojos presentaren batalla durant tota la partida, sobretot al principi: Puchol II assumia el pes de la responsabilitat i Conillet forçava els pocs aplaudiments de la vesprada amb unes quantes pilotades de mèrit que evitaven que els blaus se’n distanciaren massa. Al de la Marina va reeixir molt més des del rest que des del dau, on no acabava de trobar el quinze. Per la seua banda, Miguel i Fèlix tiraven d’ofici i, secundats per Monrabal, responien amb solvència les escomesses rivals i situaven en el marcador un 25-35 lògic. Miguel de Petrer, molt afiançat tota la vesprada, sabé jugar amb intel·ligència i seguretat per a que el seu mitger rematara els quinzes. Fèlix sumava quinze rere quinze amb efectivitat i resolució sense donar oportunitats a la parella.
 

Puchol II i Conillet no van poder amb la consistència del trio. Foto: Ulisses Ortiz

El punt d’inflexió va arribar amb el joc que feia set, un dels més llargs i renyits de la partida i, sens dubte, definitiu en el desenllaç. Després d’uns quants quinzes emocionants, els blaus van imposar el 25-40, fet que pesà com una llosa en l’ànim dels rojos i potser també en el del públic, que veia com s’esvaïen les poques possibilitats d’un final més ajustat. La fermesa, l’ofici i el bon fer del trio decantaren la balança en els jocs següents, amb un Conillet per moments desbordat i un punt nerviós que mai, però, esquivava els embats de l’oponent, cosa que el públic agraïa i reconeixia. Les pilotades, sempre profundes de Puchol II per tal d’evitar els mitgers contraris, definitives en altres escenaris, dissabte solien trobar la resposta sempre encertada de Fèlix i Monrabal, de manera que la partida semblava definida amb els blaus sumant jocs i els rojos, clavats en 25. 

La recta final però, es va allargar més del que els aficionats i el trio esperaven. Aparentment relaxats per la renda acumulada i el predomini general, els blaus concediren alguns quinzes i els rojos, amb l’orgull competitiu i la professionalitat exigida, augmentaren el nivell per a maquillar el resultat i, de retop, reactivar els ànims del públic i les travesses (40-55). La inèrcia semblava ara favorable als rojos, que van tindre l’oportunitat de sumar un joc més, però alguna pilota que trencà en l’escala i la superioritat dels blaus van acabar confirmant el resultat de l’encontre després d’una hora de competició irregular.

Abans de la modalitat d'escala i corda, els jugadors de raspall van oferir un gran espectacle, arribant a la igualada a 20. Al remat, Montaner, Tonet IV i Néstor es van endur la victòria davant Ricard, Sanchis i Raül per 25-20.
 

Caixa Popular celebrava el seu 40é aniversari. Foto: Ulisses Ortiz

Clicant al següent enllaç podràs llegir tots els articles de La partida del dissabte.

     Cèsar Ferrandis