elmusa

La pilota i les festes populars a la Marina Alta

És innegable la relació de la pilota valenciana amb les festes de la Marina Alta. Des de fa molt temps, el joc de la pilota ha estat sempre una activitat lúdica lligada a l'esplai i, com a tal, ha estat present en les festes dels pobles, ja fóra en les festes populars i patronals com en les fires per mitjà de grans partides tant al carrer com als trinquets de la comarca.

Ja fa uns anys que a la Marina Alta es va arrelant el costum d'incloure, cada vegada més, dins dels actes de les festes populars, la pilota valenciana. S'ha de dir que el fet de fer partides dins de festes no és res nou, el que sí que pareix és que se li va donant cada vegada més protagonisme per part dels ajuntaments i de les comissions festeres. Com a exemple, cal dir que a molts pobles de la Marina Alta programen partides dins de festes, així com campionats i tallers.

Este cap de setmana, Pedreguer serà un dels llocs de la Marina Alta on es farà palesa aquesta bona relació entre festes i pilota valenciana, ja que allí han triat Pere Ribes, jugador professional local, per tal de que siga l'encarregat de donar inici a les activitats festives com a pregoner de les festes, este divendres per la nit. A més, s'ha dedicat un article al llibre de festes i s'han programat, a banda de la tradicional partida al trinquet municipal organitzada pel Club de Pilota de Pedreguer, les partides de les fases finals de la Lliga a Llarges i Palma 2017 Trofeu Diputació d'Alacant al llarg de dissabte, dia 8, i diumenge, 9, al carrer la Lluna. Una aposta ferma, tant per part de la Comissió de Festes com per part de l'ajuntament, per a fer visible la pilota valenciana. Tot un cap de setmana on gaudirem de les festes i la pilota agermanades.
 

Pere i Genovés II durant l'homenatge pel 40 aniversari del trinquet de Pedreguer. Foto: Museu de la Pilota El Genovés.

Vos esperem a tots per a omplir els carrers i els trinquets dels nostres pobles també a les festes!

Salut i bones festes!!!

       Lluís Miralles