elmusa

Hem anat a Sueca... i no hem trobat cap boxejador

Ja hi havia ganes de xafar el trinquet suecà. De les bondats culinàries del trinqueter Adrián de Riola ja n'han parlat altres a bastament. I la veritat és que la meua entrada pel bar no podia haver estat més fidel a la imatge que tenia i tinc del recinte de la Ribera Baixa. Només entrar, a l'esquerra, un grup d'hòmens es fotia una perolà d'all-i-pebre mentre feia la prèvia de la partida. Gens malament.

Certament, hui no era el dia per a gaudir de l'experiència culinària que el Trinquet Eusebio ofereix al seus visitants, ja que la gentada que ha acudit a vore la primera final de la lliga feia difícil que hi hagués grans execucions gastronòmiques. Però l'entrepà que ens hem cruspit per a esmorzar ha estat de categoria, que diria el meu paisà Vicent Marco.

L'assistència de públic era insuficient per a una final del nivell que hem pogut vore, però superior a l'habitual en este trinquet, ja que prompte ens vàrem quedar sense coixí molts dels assistents. Una fallada que caldria corregir. Tot i això cal reconéixer i agrair l'esforç per a dur una final a esta localitat i així donar-nos una excusa per a visitar-la.

Per part de l'espònsor, interessant la iniciativa d'oferir una xicoteta revista amb informació sobre la final. La iniciativa, anomenada Vaqueta, conta amb el savoir-faire de la revista Ferida i del cartell de la final. Cal projectar una bona imatge.


Revista Vaqueta al trinquet de Sueca. Foto: Ulisses Ortiz

Partida dauera la que ens esperava, amb avantatge per als primers en traure, els de Benidorm. Amb el 25 a 30, es veia que l'estratègia de la parella anava a ser cansar Pere Roc, que com sabem tenia molèsties en el bíceps, la qual cosa li afectava a l'hora de pegar-li de bolera. En eixe moment els de l'Horta Nord anaven més forts, i amb el 30 iguals, van passar al rest, des d'on començaren a buscar la Llotgeta de baix, una estratègia que no podran dur a terme a Pelayo, ja que allí està completament coberta. L'embranzida de la parella fa efecte, i es planten en un joc per davant amb 35-30.

Tanmateix, els contrincants no anaven a posar-ho fàcil. Segon joc des del rest, esta vegada per als blaus que se l'enduen net. No fallarien des del dau i novament al rest imiten l'estratègia dels contrincants, buscant el mateix forat. Remuntada exitosa per als de Benidorm, que es posen en un 35-45. La parella, que estigué sòlida en tot moment es planta en un val-15 per a retallar distàncies, però hui la partida era blava, i aconseguiren remuntar, posant-se amb 3 d'avantatge en un moment clau.

Hi hauria un tanto més per a cada equip, el que deixava el marcador en un 40-55. A partir del moment en què el trio està a 5 de la victòria comencen els nervis. Monrabal fa falta en la ferida i concediria el primer quinze de la partida des de baix la corda. Al dau, els rojos es planten en 45 i des del rest vorien com es planten en val després que l'equip blau n'enviara una a la galeria. La remuntada era possible fins que amb el 50-55 i iguals a quinze Félix es trau un míssil que envia amb gran precisió a la llotgeta de baix. Immisericorde. Els blaus a dos quinzes d'endur-se la partida. Comentava Moisés Rodríguez que estranya és la partida que no tinga una anècdota. El val per als blaus arriba amb un accidentat colp que ha rebut Javi en la cara. S'interromp la partida per a posar-li gel al valent mitger de Massalfassar i en tornar a començar es veu que en cap cas van a abaixar els braços els de roig. Trenta iguals, Félix fa el val, i Pere-Roc culmina la partida amb un més que correcte colp des del rest. Primer punt de la final per al trio de Benidorm, que puntua precisament en el trinquet que, a priori, era menys còmode per a ells.
 

Javi va rebre una pilotada molt prop del seu ull dret. Foto: Ulisses Ortiz

Durant la partida vaig poder parlar amb aficionats que veien Pere-Roc per primera vegada. El jovenet, que damunt és esquerrà va causar molt bona impressió en aquells que no l'havien vist en directe. Rodrigo té ara mateix una gran projecció i està cridat a dir moltes coses en este esport des d'ara mateix. Val a dir, però, que el rest de la Marina haurà de corregir els nervis amb que l'hem vist jugar en el darrer tram de la partida, on ha concedit dos quinzes amb sengles errades importants. A Pelayo, el dia 30, tindrà una gran oportunitat de guanyar el seu primer gran trofeu amb un Félix que a Sueca ha sabut agafar galons quan tocava, i un Monrabal encertat tant en la canxa i com en la pedra.

Com que altres compromisos m'impedeixen d'anar a Pelayo la setmana que ve, esperem que Quico i Javi siguen capaços de forçar la tercera partida, que sempre és un goig allargar al màxim les finals. Els dos jugadors es coneixen des de menuts i fan una parella que fa goig vore-la, cal felicitar als organitzadors per haver-los posat junts. De cara a la segona partida tenen per avantatge la veterania que potser a Pere-Roc o fins i tot Monrabal li falta, i també coneixen perfectament Pelayo. Sens dubte, ens espera un gran espectacle.

Ací pots veure tots els articles de Francesc Fort.

            Francesc Fort