Fem Pilota - Capçalera

Soro III i Javi, més líders en Lliga

Feia un mes que no xafava Pelayo i es notaven les ganes de "tocar mare". La jornada ho mereixia: deparava un enfrontament entre els equips de Vila-real (Soro III i Javi) i Benidorm (Pere Roc, Félix i Monrabal). És a dir, el primer contra el segon classificat. Anava de bo.

Entre a la galeria del dau i m'assec. Javi i Soro escalfen, tiren les seues pilotes de vaqueta contra la paret de l'escala. Els xiquets que van bambant per la canxa els imiten amb pilotes de badana. Es lamentava Fredi a la recent entrevista a La Represa que Pelayo ja no tinguera escola de pilota. Però tranquil, Fredi, els xiquets continuen eixint. Sí, estaran apuntats a algun club, es cauran a terra quan intenten imitar els majors fent el dau i, de fet, vaig haver d'arreplegar dos pilotes des de la galeria, però els nanos van pegant-li punyades a la pilota.

Sobre la partida... uf. Poc ambient al trinquet. Una partida com esta seria de faixa roja amb el nou sistema, i una entrada com la de hui per a una partida que pintava molt bé era un mal presagi. Començaren forts els rojos, des del dau, buscant la dreta de Pere Roc. Això va fer que Félix haguera de treballar molt, però el de Dénia anava arrapant quinzes. Al remat, una pilotada de Javi a la Galeria concedia el primer tanto de la partida als blaus. 

Des del rest, es va poder veure Quico incòmode. Això va fer que els blaus prengueren espenta i augmentaren el seu avantatge, ja que van sumar els dos primers jocs de la partida. Tornaven els rojos al dau per al tercer joc, que fou una còpia del primer pel que fa al joc. Tanmateix, esta vegada la parella de l'Horta Nord va fer valdre la seua superioritat per a sumar-se el primer tanto. 20-25. 

I fins ací les semblances. Si al primer joc en el rest els rojos havien estat fluixos, per al segon es feren els amos de la canxa i empataren la partida a 25.

Després de sumar dos jocs seguits, l'equip de Vila-real s'emocionà. Es plantaren en 35-25 i en este tram de la partida veiérem la millor versió dels dos equips. Els blaus semblava que avançaven amb un parcial de 30-val, que no va ser joc blau per la reacció a temps dels rojos, que en el millor quinze de la partida deixaren el parcial a trenta iguals i, després de bregar molt, deixarien el marcador en 40-25.

S'albirava una mínima reacció blava, que va retallar distàncies al següent joc amb un Monrabal sòlid en punta. Tanmateix, fou tot un miratge. La partida estava sent avorrida i el 45-30 que certificava la superioritat de la parella arribava amb un joc especialment lleig. També el bon joc de Monrabal semblava un miratge, tot i que l'equip blau en general no estava massa concentrat. Fèlix va estirar un poc de l'equip per a plantar-se en val-net, i a continuació concedia un quinze en una jugada còmoda.
 

Pere Roc II. Foto: Juan Rodrigo Legua

Els jocs anaven succeint-se: 45-35, 50-35, 50-40. Tot i la relativa igualtat en el marcador, semblava clar que els rojos s'endurien la partida, i amb el 55-40 ja véiem buit el palquet. Potser Soro i Javi es relaxaren en este moment, o l'espenta dels blaus en la seua última oportunitat va fer que el trio s'enduguera un joc net i es plantara amb 45. No semblava que aspiraren a remuntar res, però sí que sabien que podien arrapar un punt si aplegaven a 50. Cal admetre que ho intentaren. El darrer joc va ser entretingut, per l'espenta dels de Benidorm per veure si aconseguien arrapar un puntet. Tanmateix, l'equip de Vila-real no volia cedir-ne cap, i castigant Félix amb el seu joc, varen ser capaços de certificar la victòria amb un 60-45.

Al remat, l'equip de Vila-real és ara més líder després d'endur-se els tres punts en disputa d'una partida que no passarà a la història.

Per a veure la classificació general accediu ací: Classificació general XXVI Circuit Professional Escala i Corda.

Per a veure totes les notícies relacionades accediu ací: Notícies XXVI Circuit Professional Escala i Corda.

Per a veure el calendari i els resultats accediu ací: Calendari i resultats XXVI Circuit Professional Escala i Corda.

       Francesc Fort