elmusa

La potenciació de la pilota a la Marina Alta

Aquests últims mesos, quan parlaves de la possibilitat de crear un campionat comarcal de raspall a “La Marina Alta”, molts se sorprenien gratament però, segons després, negaven amb el cap argumentant que "això ja s’ha intentat abans i no ha quallat" o que "al final acabareu tots barallats". Potser. per això, quan es va presentar la possibilitat de crear-lo no dubtàrem i anàrem a per totes.

Tal vegada, a causa del destí, qui sap, el novembre del 2016, el Club de Pilota de Dénia ens convocà a una reunió, per a parlar de les nostres inquietuds i del descens d’espectadors sofrits en els trinquets i carrers, un problema que amenaçava el futur de la pilota en la nostra comarca. La reunió en si, mentiria si digués el contrari, fou un fracàs, tan sols apareguérem representants de 3 pobles: Pedreguer, Dénia i nosaltres, Els Poblets, però aprofità per a plantar una llavoreta que, en les setmanes posteriors, donà els seus fruits.

A força de parlar entre nosaltres, corrent la veu pels pobles, convencent la gent de la viabilitat del projecte, buscant patrocinadors, anaren sumant-se pobles (Ondara, Xàbia, Xaló, El Verger) i, així, vam aconseguir, per fi, la creació del “1r Campionat Comarcal de La Marina Alta de raspall”, iniciat el passat 15 de gener a Pedreguer i amb la finalització prevista el dia 8 d’Abril, a Dénia.

El campionat constarà de dos grups: el grup A, format per cinc equips (Els Poblets, El Verger A, Ondara, Pedreguer i Xàbia B) i el grup B, format per quatre equips (Xàbia A, Xaló, El Verger B i Dénia) i es classificaran els dos primers de cada grup, de manera que quedaran emparellats, per a la semifinal, el primer de cada grup amb el segon del grup contrari. La seu de la final i del 3r i 4t lloc, mitjançant sorteig, caigué a Dénia.

Per acabar, volia donar les gràcies a Baleària per patrocinar-nos les samarretes i al CEMA (Consorci Esportiu de la Marina Alta) pel suport logístic i el patrocini dels trofeus. Esperant que siga un principi en la història de la nostra comarca i no una anècdota, en nom de tots els clubs, convidem a tots els enamorats d’aquest esport a vindre a gaudir de les partides d'aquests dies. Salut i pilota.

            Jose Luis Mas