elmusa

‘Classificació i proposta de normativa per a trinquets’, el TFG de Josep Llopis 'Ricardet II'

El 14 de juny d’aquest any, vaig tindre l’oportunitat de defensar el meu TFG, titulat Classificació i proposta de normativa per a trinquets, on realitze una anàlisi dels diferents aspectes relacionats amb la instal·lació específica de pilota valenciana, ja que no s’ha donat, a certs aspectes de seguretat i habilitat, la importància que es mereixen. A més, mostre una classificació de trinquets general, on s’engloben tots els que hi ha a les diferents comarques de la Comunitat, i una altra de més concreta, centrada en els trinquets on es juga a raspall professional.

L’elaboració d’aquest treball no ha sigut gens fàcil, ja que és molt poca la informació que hi ha sobre aquests aspectes, cosa que dificulta molt la recerca bibliogràfica. Els 3 objectius principals que propose són:
 
  1. Analitzar la legislació actual que influeix en la construcció dels trinquets.
  2. Descriure i classificar els diferents trinquets de la Comunitat Valenciana i exposar les altres instal·lacions de pilota a mà.
  3. Proposar unes directius i normatives especifiques en la construcció i reforma dels trinquets.

Una de les finalitats per les quals vaig realitzar aquest treball va ser per conscienciar tant la gent com les autoritats (el mon de la pilota) que s’ha de mirar pel bé de les instal·lacions, ja que en elles es practica el més bonic del mon, la Pilota Valenciana. En aquesta, igual que en qualsevol esport, és molt important tindre unes instal·lacions adequades i en bon estat, ja que així és més fàcil garantir la seguretat del jugador i de l’espectador.

Com bé diuen Montaner, Pérez, Carrasco i Llana (2011), per a tindre un trinquet amb bones condicions s’han de tenir en compte diferents aspectes a complir, com l’accessibilitat, el manteniment, la comoditat i el material, ja que com a conseqüència del mal estat d’algunes instal·lacions es poden produir lesions molt greus.

Clica ací per veure el TFG complet de Ricardet II.

        Josep Llopis ‘Ricardet II’ 
       Pilotari i graduat en CAFE