Fem Pilota - Capçalera

Un any sense Genovés II. I què...?

Impotència. Eixa és la paraula que resumeix el que he sentit este matí al llegir en pilotaveu la crònica de la Copa Diputació d’Escala i Corda a Onda i assabentar-me que el paviment del trinquet no estava en condicions òptimes i per la qual cosa els jugadors s’esvaraven.

La impotència és fa més gran quan recorde que ara just fa un any que un dels millors jugadors de la nòmina de l’escala i corda i possiblement el jugador més mediàtic, Genovés II, es va lesionar de gravetat en aquest mateix trinquet per un mal esvaró i encara no ha pogut reaparèixer.

Com a jugador sé que mantenir en bon estat el trinquet i disposar de bon material per jugar, són dos factors imprescindibles que condicionen directament en la salut del jugador i en la qualitat l’espectacle.

Per tant, des d’ací transmet una opinió general dels jugadors. Parle com un més de tots aquells que ens hem lesionat alguna vegada dels turmells, dels genolls, dels abductors, malucs o pubis per no estar el paviment del trinquet net, per tots aquells que hem perdut vista al llarg dels anys, ens hem trencat més d’un dit, o ens hem lesionat del muscle o colze per no poder veure i colpejar bé la pilota a causa de la insuficient il·luminació i també per tots aquells que hem patit trencament de fibres musculars o de tendons per no jugar amb pilotes adequades i haver de  fer un sobreesforç en cada colp.

En definitiva, des d’ací faig palesa la meua modesta opinió i a qui li corresponga transmetre que és necessari al 2016 un reglament per a instal·lacions que obligue a aquestes a reunir les condicions òptimes abans d’acollir partides, sobretot d’il·luminació, paviment i pilotes,  perquè així els jugadors ens sentirem un poc més protagonistes i menys producte, i almenys ens sentirem valorats com a jugadors tot i els salaris precaris que tenim.   
 
Genovés II moments abans de caure lesionat a Onda el 15-9-16
Fotografia: David Sarasol. Museu de la pilota el Genovés

                 Ricard Sentandreu
Pilotari i coordinador de wwww.pilotaveu.com