Fem Pilota - Capçalera

On estem?

L’altre dia llegia a la web de l’FPV una notícia relativa al IX campionat sub-23 d’escala i corda. Després de llegir la notícia no parava de fer-li voltes al cap a una idea... com pot ser que els mateixos noms que omplin els cartells dels trinquets de hui dia, siguen xavals de menys de 23 anys?

Ara per ara, excepte Miguel, Soro III, Puchol II i Pere Roc II, quasi sempre llegim a les webs o veiem als trinquets el nom de jugadors com De La Vega, Giner, Francés o Marc. Joves jugadors que destaquen als seus clubs i que ja han fet el bot cap als trinquets i el món professional. En quina categoria esportiva estan estos xicons? Són professionals o són amateurs? La pregunta ve a raó de saber si estem fent-nos “la festa de la pilota” a costa de xavals de menys de 23 anys, on la tendresa i inexperiència els fa llançar-se a les mans d’un món que pot ser no estiga preparat per a ells, i on ni de prop se’ls paga com deuria.

Molts són els encara joves de menys de 30 anys que romanen al calaix dels colors grisos i que poques voltes trien per a pintar el quadre que és la pilota valenciana. Per aquest camí del món professional cal dir que molts són els que han posat il·lusió, feina i dedicació per a poder aplegar a un lloc on no depèn ni de la il·lusió, la feina o la dedicació, i de vegades ni de les qualitats que molts porten a les mans, però que a pocs deixen traure.

Un món on 10 o 15 jugadors juguen el 75% de les partides interessants, per l’interès de l’amo o dels poders no reconeguts mai en la pilota, i on hem de pregar perquè tot perdure igual com a millor solució, per a mi no es un bon món. La resta de jugadors passen com a acompanyants de pedra passejant-se amunt i avall de tot el país per intentar fer un nom, però resulta que això no passarà, amb sort et recordaran per la teua dedicació i qualitat però el pas dels dies farà que l’oblit siga el teu lloc i el de molts, ja que amb sort podràs anar de cop en cop a jugar i repetir en algun trinquet.

Sort a tots els participants en el campionat sub-23 encara que resulta difícil pensar que jugadors que estan jugant 2 o 3 partides a la setmana a nivell professional puguen tindre rivals en la resta de jugadors que conformen el llistat, així i tot la pilota és redona, com se sol dir, i esperem es puga vore una bona competició.


    Jordi Garcia