elmusa

De veritat vols conèixer València? Aleshores, hauràs d'anar a Pelayo!

El passat 12 de novembre vam visitar el Trinquet de Pelayo. Un dels edificis més antics on es practica la pilota valenciana, i que és conegut com ‘La Catedral de l’Escala i Corda’.

A International House València ens agrada que els nostres alumnes estrangers puguen conèixer la cultura i tradició Valenciana, es troben com a casa i s’integren en la vida de la ciutat de València. És per això que vam decidir posar en marxa un taller de pilota valenciana, ja que la pilota és l'esport més antic i tradicional que tenim els valencians. A més, el Trinquet de Pelayo és un dels emblemes més grans que té la ciutat de València.

L'experiència per part dels nostres alumnes va ser molt bona. En primer lloc els va sorprendre el Trinquet i la seua situació al centre de València. En ell vam poder gaudir d'una classe teòrica i pràctica, gràcies a Ricard Sentandreu, que ens va explicar les regles d'este joc, com es protegeixen les mans i ens va ensenyar els passos bàsics per jugar. En finalitzar el taller, vam poder veure una partida entre professionals de la pilota.
 

Els alumnes junt amb el professor Ricard Sentandreu durant el taller. Foto:Andrea Serra

Konrad Reiter, un dels nostres alumnes procedent d'Àustria, ens explica que li va semblar molt interessant com es protegeixen les mans i pensava que era més fàcil jugar. A més, diu que és molt important conservar les tradicions i este esport és part de la cultura valenciana.

Una altra de les participants del taller, fou Sarah Mager. A esta alemanya, la història sobre este esport, li va semblar molt interessant. Encara que el que més li va agradar va ser jugar, es va divertir moltíssim. Sarah va decidir fer el taller perquè li agrada aprendre sobre la cultura valenciana i al seu país, no existeix este esport exactament així.

Simon Bühler, de Suïssa, tenia curiositat per este esport, es va quedar sorprès quan va veure que els jugadors tiraven la pilota amb les seues mans. En total, va ser una bona experiència  que recomana a qualsevol persona que estiga interessada l'esport i la cultura valenciana.

Finalment, des d’International House València volem donar les gràcies a Ricard Sentandreu i al Trinquet de Pelayo, per deixar-nos fer aquesta activitat i que els nostres alumnes es puguen acostar als costums valencianes. Va ser tot un plaer poder gaudir d'este esport únic al món, recórrer les instal·lacions i conèixer ‘pilotaris’ professionals.

 Esperem poder repetir una altra vegada!
 
Andrea Serra
Coordinadora Programa Social
International House València