elmusa

El futur de la pilota valenciana a debat

I Jornades sobre preparació física en pilota valenciana 27 i 28 de novembre a Vinalesa

En els últims mesos hem assistit, des d’amplis sectors de la societat, a una exaltació de la pilota valenciana com a referent identitari de l'esport dels valencians i valencianes.  El nou govern, nascut de les urnes del 24 de maig, va tenir un primer gest de recolzament en l'acte d'investidura del President de la Generalitat. A l'eixida de l'acte institucional esperaven Ximo Puig, Paco Cabanes ‘El Genovés’ i Pep ‘el Botifarra’, tot un símbol de suport i reconeixement a les nostres arrels.


Fa escassament un mes, Enric Morera, President de les Corts, va organitzar un acte amb més de 30 persones del món de la pilota, per a demanar unitat d'acció i aportació d'idees a fi de millorar les estructures del nostre esport.

Al llarg d'estos mesos, grups informals d'aficionats, per motivació pròpia, han organitzat debats, xarrades informals i han arreplegat propostes que estan sent transmeses al govern valencià. Existeix un interès general a ajudar la pilota.

Fa escassament un any, el govern valencià va traure endavant una iniciativa que va concloure amb una declaració, formalitzada a través del decret 142/2014, que atorgava a la pilota valenciana la qualificació de bé d’interès cultural immaterial de la Comunitat.

S'han intentat, en el passat, implementar plans d'actuació i estratègics per a impulsar aquest esport. Fins i tot s'han invertit, amb més o menys encert, grans quantitats de diners públics, sobretot per a la construcció d'instal·lacions esportives (en els col·legis, la Ciutat de la Pilota…).

Podem afirmar, sense por a equivocar-nos, que existeix un gran consens a favor de la pilota valenciana. Des de diferents corrents polítiques s'han sumat a la promoció d'este esport; les empreses han donat suport patrocinant campionats i esdeveniments esportius i, en general, gran part de la societat valenciana ha mostrat el seu interès per fomentar este esport, des d’amplis sectors de la societat: la cultura, l’esport, l’economia, el turisme, etc.
 
La pilota valenciana promou, en general, els mateixos beneficis socials que se li atribueixen a qualsevol esport. Com a exercici físic és saludable; com a ensenyament, transmet valors d'esportivitat i joc net, expressió ètica de l'esport; com a sistema de relació, permet la cohesió entre individus i col·lectius, la integració de persones amb majors dificultats, joves, dones, persones amb discapacitat, etc. 

Però a més, la pilota adquireix per als valencians i valencianes un caràcter especial, diferenciador, un plus cultural i sociològic que impregna esta manifestació esportiva d'un sentiment d'identitat col·lectiva amb el qual s'identifica el poble valencià.

Esta característica sociològica és el que ens uneix i cohesiona. Al voltant d'ella convivim en democràcia i pau. Este és el gran poder de la pilota com a referent social i polític.

No obstant açò, com tota activitat social precisa d'una atenció contínua, d'una organització que configure un sistema estable, estructural, que permeta la seua adaptació als nous temps i la seua supervivència.

És ací on trobem les primeres dificultats en l'actualitat. D'una banda, la resistència al canvi d'aquells que amb gran voluntat i estima, a vegades, tanquen per enyorança la seua ment als nous temps. Com sobreviure un esport, amb fortes arrels històriques, en l'era digital i virtual? Necessitem convèncer a estes persones perquè admeten els canvis i els necessitem perquè ens recorden d'on venim.

D'altra banda, tenim la dificultat que ens produeix l'actual manca de recursos. Vivim en un temps de crisi econòmica, on les prioritats de subsistència (atur, retallades, depressió…) imperen sobre d’altres.

Hem assistit com a espectadors a la desaparició del altaveu més gran que disposava la pilota valenciana en els últims temps: la televisió. Amb la seua desaparició ha arribat la pèrdua de patrocinadors i d'empreses. A més, la disminució de més de 70% dels pressupostos públics destinats a l’esport, han frenat la capacitat de promoció de la Federació de Pilota Valenciana.

En definitiva, malgrat la gran voluntat i suport de la societat valenciana, en general, ens trobem en un moment d'incertesa en el qual és necessari el debat i la reflexió profunda per a cercar el camí que oriente, en el futur pròxim, les destinacions del nostre esport.

S'ha proposat organitzar un gran Congrés extraordinari. Alguns ho hem qualificat de Congrés constituent de la nova pilota valenciana. Crec que el moment ho mereix. L'organització d'este Congrés ha de ser impecable si volem que tinga la transcendència desitjada. Ha de plantejar-se amb temps, arreplegant totes les propostes que tenim sobre la taula. S'ha de debatre sobre les principals problemàtiques diagnosticades i cercar les solucions a eixos problemes estructurals que ja han estat definits. La participació d'experts en àmbits com el dret esportiu, la sociologia, la preparació física, la medicina, la iniciació esportiva, el màrqueting, la gestió, la promoció turística, etc., permetrà oferir una visió multidisciplinària.

Una bona direcció de l'esdeveniment ha de procurar arreplegar totes i cadascuna de les aportacions en un document estructurat que servisca de memòria i apilament de propostes per a la millora de la pilota. Les conclusions poden servir de guia en un hipotètic pla estratègic de promoció de la pilota que, sens dubte, ha d'elaborar la Generalitat en coordinació amb amplis sectors d'este esport: la Federació, els jugadors, els clubs, els empresaris trinqueters, aficionats, etc.

I per a fer un pas més, des del meu punt de vista, definitiu, la Generalitat hauria de  constituir un grup de tècnics, gestors del pla, que conduïsquen les estratègies a la pràctica real. No poden quedar-se en paper mullat, una altra vegada, les propostes emanades del debat seriós i profund del món de la pilota.

Estes jornades de preparació física en la pilota valenciana que organitza el club pilotari de Vinalesa, amb la col·laboració de Pilota punt 2.0, són un perfecte exemple del camí que ens ha de conduir cap al futur. Les seues conclusions han de servir de referent en el debat i reflexió que s'instaure en eixe Congrés constituent que tots esperem.

Comença un nou temps i els organitzadors d'estes jornades ho han percebut perfectament. Gran labor realitzada per estos joves professionals, Agustin Larré i Domingo Palacios, que introdueixen un element nou en la pilota: la preparació del pilotari. L'entrenament integral, a través de les noves tecnologies, de nous mètodes d'entrenament. Modernitzar la pilota, a través de millorar el rendiment del jugador. Però el seu rendiment no pot ser el millor si no es procura per la seua salut. La gran plaga dels pilotaris: les lesions. Rendiment i salut, és l'equació a resoldre.

En la taula redona organitzada per a parlar, ni més ni menys, que del futur de la pilota, crec que el punt de partida no podria ser un altre. Partir de la protecció del pilotari, la persona, l'autèntic protagonista del joc. La pilota roda perquè el pilotari la colpeja. A partir d'ací es produeix el moviment, l'art, l'espectacle.

Comptarem amb dos grans experts, coneixedors del joc, per ser pilotaris, però també coneixedors de l'estructura organitzativa que envolta el joc. Els dos són titulats universitaris, un en administració d'empreses i l’altre en dret, i a més són Màsters en gestió de l’esport. Es tracta de Waldo, el mític jugador de raspall i el seu company Dorin que, a més de jugar a raspall gestiona l’empresa Val Net.

Parlaran del jugador, de les seues dificultats per conciliar la vida laboral, social i esportiva. Parlaran de la seua formació, de la seua situació laboral, dels riscos que comporta la professió de pilotari, la falta de descans, de la seua preparació i entrenament; què passa quan està lesionat, quan finalitza la seua carrera professional?

També parlaran de l'estructura organitzativa necessària per donar viabilitat a una activitat professional com esta, a un espectacle esportiu que sense estructura es perd. Quin model pot sustentar i fer viable l'espectacle de la pilota?, serveixen els referents d'altres esports, ara com la pilota basca?, com hauria d'organitzar-se la competició per a fer compatible la protecció del jugador amb l'estímul de l'espectacle?, quins recursos necessita la pilota professional per a desenvolupar-se com a espectacle?, etc.

En definitiva, es tracta de mirar cap endavant, tenint en compte els nous temps, els nous recursos i oportunitats que ens ofereix la tecnologia, la ciència, però també, sense oblidar que la pilota és alguna cosa més que un esport per a nosaltres, és història, cultura, sentiment d'un poble.

I Jornades sobre preparació física en pilota valenciana 27 i 28 de novembre a Vinalesa

     Paco Orts