elmusa

Carta als amics del frontó

Estimats amics del Frontó:

Per raons personals de salut de la meua dona, no he pogut anar hui a veure la partida de Frontó a Xest, i he hagut de veure-la aquesta vesprada per LevanteTV, (MOLTES GRÀCIES).

He pogut gaudir d’allò que fa anys li tractava d’explicar a Paco (Genovès), quan havia d’enfrontar-se a Martinicorena, i dos bons amics, Campana i Guadi estaven “Entrenant-lo” a Benidorm.

O no m’entenien o jo no em vaig saber explicar.

Com que de menut el meu primer contacte amb la pilota fou amb mon pare, jugant a frontó amb pilota grossa, volia que entengueren les diferències entre el frontó valencià i el frontó basc, pel pes, per la forma de pegar-li, per la manera de dosificar l’esforç, etc.

Semblava que els parlava un marcià, i després de la partida, molts “Especialistes” vingueren a dir-li el mateix que jo havia dit als tres abans.

Titín III és un prototip de tot el que anteriorment he dit, dosificant-se, manant en els quarts davanters amb un “Toc” d’enciclopèdia, amb una cavallerositat envers els companys i contraris totalment exemplar.

Ningú és més que ningú, i els jugadors valencians, amb eixa pilota “Pactada”, poden donar guerra a qualsevol altre, però cal plantejar-se la batalla abans de començar-la i, tant de bo, homes, mites, figures, com Titín III, pogueren vindre a ensenyar els nostres xiquets del món del frontó, si és que mai s’han plantejat jugar amb eixe material, perquè si no fos així, amb la nostra pilota, tampoc els cal aprendre de ningú, que bons ja ho són.

Felicitacions als organitzadors i la meua demanda per tal que açò no siga flor d’hivernacle i puguem gaudir en més ocasions, pel bé de la Pilota i de l’Amistat entre els dos magnífics pobles.

Victor Iñúrria 
Primer President de la F.P.V