Gràcies valencians, entre tots ho tornem a fer

Participa

Fa un parell de dies que em vaig alçar amb la notícia de la desaparició de PilotaViu. Açò m’'ha portat a una reflexió. Hui en dia, un mitjà de comunicació com PilotaViu no és necessari. Pense, sincerament, que amb tota la informació, notícies, partides, etc... que tenim a l'abast cada dia i amb tots els mitjans disponibles és més que suficient per a informar-nos de tota l'actualitat. És més, a vegades, m'estresse amb tanta informació. M'estresse, igual que cada vegada que vaig al trinquet a comprar una entrada i hem diuen que s'han esgotat, que la pròxima intente anar un parell de dies abans. I no parle de finals, no. Parle de partides normals d'entre setmana. Partides on juvenils triats per "meritocràcia" lluiten per fer-se un nom i juguen com a teloners d'espectaculars partides del nostre esport.

La setmana passada, no recorde bé el trinquet, el de Sant Vicent crec... Bo, era qualsevol. La setmana passada, anava emocionat i disposat amb els meus 40 € per a comprar una entrada, com un xiquet que va a comprar dolços o els seus primers didals per a raspar. Però ja feia tard, trinquet de gom a gom. Si és que són un regal, i per ací als trinquets del sud, sobretot. Com que no vaig poder entrar, vaig anar a la barra del bar trinquet a sentir alguna pilotada rebotar al mur i a l'infinit públic cridar: MOLT! Un home parlava amb mi: "Les entrades estan molt barates, per això és plena" i jo pensava: S'imaginen que les entrades costaren 5 o 7 euros. Impensable, pagar 5€ per vore dues partides, una estafa. Però per als professionals que juguen i treballen de valent per a omplir trinquets. I damunt, imagineu ara a un públic que els exigiria que jugaren a màxim rendiment sempre i a low cost. No, no en la nostra societat.

Abatut, vaig recordar que al carrer també hi havia partida, i emocionat de nou, vaig anar corrent al carrer major per a gaudir d'una estoneta de pilota. Ingenu de mi. Els carrers s’omplen tant o més que els trinquets. De gom a gom. De punta a punta. Si és bona partida cal agafar cadireta hores abans, com a la processó del barri Santacreu d'Alacant. Quina enveja deuen sentir els esports minoritaris com el pàdel o el futbol. Espere que algun dia ells tinguen un PàdelViu o un FutbòlViu que faça vore a la societat que cal canviar alguna cosa per a avançar. President i futur expresident, espere. Parle de mi, clar. Com a president del club Pilota Sant Vicent. Com a expresident esperant una continuació del nostre treball al club, faig aquesta reflexió.

I ara, va de bo. La pilota valenciana no té mitjans de comunicació. I si, és una desgràcia, una desgràcia i una autèntica putada que PilotaViu desaparega. Si voleu notícies sobre pilota valenciana, a partir d'ara tireu de Facebook i amics perquè la resta, no val molt la pena (si és que trobeu). Em fa ràbia, ràbia el fet de no sorprendrem. I és perquè açò no és més que un reflex del camí que estem seguint. Molts cabrejats, indignats, donen m'enfada al Facebook i passen a altra història. I sincerament, pense que és hora de reflexionar. Però de bo. "Aprofitar" el tancament de PilotaViu per obrir els ulls i dir: "no anem pel bon camí". Jo, breument, vos diré la meua.
 

Carrer amb la partida en joc. Foto: CPV Sant Vicent.

Junt els anys d'experiències personals i les entrevistes de Pilota amb Santacreu que estic portant endavant fa poc, he tret una conclusió molt clara. La responsabilitat directa de l'actualitat de la pilota és cosa de nosaltres, de la societat de la pilota. Està clar, a això apleguem tots. Però després ens omplim la boca malparlant d'ajuntaments que no ajuden, de cotxes que aparquen al carrer, del futbol i mil coses més. No, açò no és el problema base de la pilota. El problema és la sinceritat amb un mateix. Si t'agrada l'esport, participes. Participes anant a partides i pagant entrades justes, jugant a pilota, entrenant amb un club, col·laborant amb documentació, promocionant-la, fent faena per al club del teu poble, etc... com vulgues, però participes. Quants coneixem a algú que porta un club endavant ell soles o a algú que és plena la boca parlant de pilota i després apareix soles per a criticar i tres vegades comptades. Jo desgraciadament més d'uns quants, dels dos tipus. Però personalment, m'importen els primers, els que soles porten un club i fan coses per la pilota. I si, soles. Sense ajuda. I si sabem que estan soles, perquè no fem res? Perquè jugar volem tots, treballar molt pocs. Pense que quan aquestes coses es facen bé i comencem treballar tots per ella, però de veres, els problemes base passaran a ser els que hui en dia estan en boca de tots.

Ara preguntat si creus que fas alguna cosa per la pilota. Ara si penses que és prou, i abans de respondre pensa que tots, inclòs els que estan soles, també tenen altres coses a fer. Si t'agrada participa. Com vulgues però fes-ho. I si ja ho fas, gràcies. De veres, gràcies.

El món de la pilota, desgraciadament, sol ser molt desagraït. Però a vegades, no. Gràcies, gràcies PilotaViu pel servei complit. Gràcies, a tots els que heu treballat durant aquests 4 anys en contra de tot i amb més desagraïts que qualsevol altra cosa. Gràcies, perquè sou el tipus de gent que fa falta, el tipus de gent que deu nàixer de l'esperada reflexió. Gràcies, a tots els que reflexionareu. Gràcies, als que jo ho heu fet. Gràcies, als que aneu a començar a participar de forma més activa amb la pilota. Gràcies, als que ja ho feu. Gràcies. Gràcies, PilotaViu, per haver sigut i ser la Veu de la pilota i per donar-li vida al nostre esport.

Fins prompte PilotaViu, gràcies.

Dames i cavallers: va de bo.

Jose Santacreu
President del CPV de Sant Vicent

    

Comentaris

Comenta aquest article