Fem Pilota - Capçalera

Test per a la detecció de talent en pilota valenciana

Participa

Messi va nàixer futbolista o es va fer futbolista? És una pregunta molt repetida que es fa sobre l'esport d'elit. Genètica o ambient? Probablement un sense l'altre no té sentit. Si Messi no haguera estat exposat a un ambient de futbol no haguera sigut el futbolista d'elit que hui en dia és. Si Puchol II, amb una condició física que li haguera permés dedicar-se a altres esports, no haguera anat amb una pilota darrere de son pare jugant als trinquets, no seria el jugador que és. En tots dos és determinant l'herència genética que han rebut dels seus pares i mares.
 
Però hem de deixar este procés a l'atzar? Cada vegada més, la ciència ens dóna a conèixer les característiques físiques que cal tindre per a jugar a qualsevol esport a nivell d'elit. Per tant, si coneguérem les qualitats físiques que tenen els nostres joves esportistes seria molt més senzill seleccionar i dirigir el talent esportiu. 
 
No obstant això, tots sabem que no solament són importants les característiques físiques per a determinar el rendiment en la pilota valenciana. Tots hem conegut a jugadors que eren portents físics però que després fallaven a nivell tècnic, tàctic o psicològic i no van poder fer el salt a l'elit.
 
Però, si sabem quines característiques físiques són les determinants en l'esport d'elit, podrem buscar eixes característiques en els joves esportistes. Així, en esports de resistència on sabem que els esportistes necessiten alts valors de VO2màx., en la selecció de talents es busquen joves que tinguen alts estos valors per a orientar-los cap a este tipus d'esports de resistència en compte de cap a modalitats de velocitat.
 
En Pilota 3.0 cada vegada tenim més clar quin és el perfil condicional que ha de tindre un pilotari, per la qual cosa cada vegada que fem un test a un jove esportista i aconsegueix determinats valors, se'ns il·luminen els ulls pensant en el futur rendiment que pot tindre este pilotari. No estem dient que qui no tinga uns determinats valors no hauria de jugar a pilota, ja que som els primers a defensar l'esport com a formació per a la vida, com a diversió i com a salut. Sinó que afirmem que als que presenten determinades característiques tècniques, tàctiques i físiques se'ls hauria de fer un seguiment especial.
 
Esperem continuar fent este seguiment amb l'escola de pilota d’Alfara del Patriarca on la setmana passada vam estar avaluant a les diferents categories i ens portàrem una grata sorpresa al vore els bons valors que presentaven alguns dels seus jugadors. Esperem que continuen evolucionant adequadament i millorant la resta d'aspectes que completen a un pilotari.
 
Si estàs interessat/da en saber les teues característiques físiques com a pilotari o dirigeixes una escola i t'interessaria conèixer un poc millor als teus alumnes per tal de saber quines condicions tenen, tenim diferents plans de valoració tant individuals com per a grups. A la secció d'avaluació del rendiment del nostre web pots trobar tota la informació.

www.pilotatreszero.com


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article