Fem Pilota - Capçalera

La Càtedra impulsa un diagnòstic sobre l'estat del nostre esport

PilotaViu / València.

La Càtedra de Pilota Valenciana avança en els estudis sobre el coneixement de la pilota valenciana amb un estudi que afecta a la població general, jugadors amateurs i aficionats al trinquet.

En col·laboració amb el departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, la Fundació de la Pilota Valenciana i Eixam Estudis Sociològics, han impulsat un estudi diagnòstic amb l'objectiu de conéixer la situació actual en què es troba el món de la pilota valenciana així com les seues capacitats, reptes i potencialitats de futur. 

A hores d’ara s’estan acabant d’enllestir dos investigacions paral·leles: un estudi diagnòstic per tal de conèixer la percepció social i l’imaginari col·lectu de la pilota entre la societat valenciana i un altre adreçat a conèixer les inquietuds dels aficionats al trinquet. Així, un equip d’enquestadores està recorrent de nord a sud i d’est a oest els trinquets de totes les comarques valencianes per tal d’arribar a tots els aficionats.

Dos estudis que es complementaran amb una tercera enquesta adreçada als jugadors de pilota amateurs per tal de conèixer igualment el seu perfil sociològic i esportiu, així com les seues expectatives.

Tot plegat, i donant continuïtat al propassat Congrés de Pilota, es pretén proporcionar informació científica i fidedigna per al disseny d’estratègies d’actuació per al foment, difusió i la divulgació de la pilota valenciana.

Segons Vicent Añó, director de la Càtedra, l'objectiu és afavorir l’estudi i la investigació sobre la pilota per tal d'estructurar adequadament les oportunes polítiques i actuacions a realitzar.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article