Fem Pilota - Capçalera

Almojama guanya el II Trofeu de Pilota Grossa Fira de Castelló

PilotaViu / FPV / Castelló de la Ribera.

El passat dissabte 8 de desembre es va celebrar la segona edició del trofeu de pilota grossa de Castelló de la Ribera.

Xoto i Pasqual de Genovés van ser els campions enfront de l'equip d'Almogàvers, format per Juan i Carles, amb un resultat de 41 a 30. La Final va començar a les 12:30 dins les activitats de la fira comunitària del diumenge.

A les deu del matí s'iniciava la primera jornada de dissabte amb els huit equips provinents de Castelló, Genovés, Manuel, Picanya i València, que van jugar repartits a dos grups. Un matí ple de pilota popular on es van acostar veïns del poble per veure el joc de la pilota grossa en carrer, ja que és poc usual vore una partida de joc en corda en esta població de raspallers com Agustí, Ricard, Marrahí o Seve.

Les partides es van desenvolupar amb familiaritat entre els participants així com dels assistents i curiosos, entre ells els pilotaris abans esmentats. Dos dels equips estaven a més formats per parelles mixtes, exactament els equips locals de Castelló i Kalebarraka. Com diu l'organitzador Dani Sanjuan: "Amb este tipus de trofeus populars intentem augmentar la presència de la pilota valenciana a espais públics per a visibilitzar-la i que la gent veja que no requereix una gran preparació ni tècnica i així s'anime a participar d'estes modalitats, buscant especialment facilitar també la incorporació de la dona".

A més, al poble veí de Manuel també està en marxa una iniciativa semblant: "Nosaltres prenguérem la idea de les 12 hores de Galotxetes de Campanar del CPV Socarrades, però vore com a pobles veïns com a Manuel ha nascut un grup de jugadors que es veuen cada setmana i faran un trofeu idèntic a finals d'este mes, ens diu que hi ha una necessitat i que cal aprofitar el moment amb, per exemple, un circuit de pilota grossa als carrers dels nostres pobles".


Els finalistes posen amb les medalles. Foto: Joanjo Puertos Muñoz.

Els pilotaris amateurs van tindre a més l'oportunitat d'assistir a la presentació de la nova web Pilota Didàctica, així com vore l'exposició 4 anys de Pilotaviu, una volta finalitzades les partides i els actes es va fer una paella de germanor amb els jugadors on es van compartir idees i experiències sempre al voltant del nostre esport i un futur des de la base. El 2n Trofeu de Pilota Grossa ha estat organitzat i recolzat pel Centre Social La Sardinera, l'Assemblea de Joves de Castelló de la Ribera, l'Aplec de la Ribera, CPV Castellonense, Pilotaviu, Federació de Pilota Valenciana i l'Ajuntament del Poble de Castelló.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article