PilotaViu / Funpival / La Llosa de Ranes.

El trinquet de la Llosa de Ranes va ser testimoni de com Sergio i Canari es proclamaven campions del VI Trofeu Mancomunitat de la Costera-Canal després de véncer 25-15 a la parella formada per Ian i Sanchis. Un encontre en què la regularitat i seguretat de Sergio i l’evolució progressiva de Canari foren la clau per fer seua l’edició d’enguany.

La reballada donava a triar als blaus -Sergio i Canari- des d’on volien començar la partida i com de costum, va ser el dau la part escollida. Des d’allí van sumar el primer joc al lluminós (0-5), gràcies a la seua constància en l’ofensiva i a la tècnica de Sergio que, amb la seua treta, buscava amb bons resultats la careta. A més, Canari, que va anar de menys a més, estava atent en tot moment a la vaqueta per tal de tancar els quinzes que el seu company anava preparant.

Quan els rivals van passar al traure, també aconseguien sumar el joc i estrenar la seua part del marcador. Un marcador que continuava tenyint-se de color roig a mesura que anava passant el temps. Ian i Sanchis van començar molt forts, amb molt d’encert per enviar la pilota a la llotgeta, tant un com l’altre. Els rivals havien de reaccionar per a evitar que sumaren el tercer joc consecutiu de la partida el rest de Senyera i el mitger de Montesa. I tot i que anaven pel camí d’aconseguir-ho, dos tretes directes de Ian els feia molt de mal. Una bona rematada de Sanchis tancava eixe tercer consecutiu a favor seu (15-5).

I amb eixes xifres a l’electrònic, la parella blava explotaria al màxim el seu potencial per a materialitzar la remuntada. Fins a tres tretes directes del jugador del Genovés deixaven veure l’estat amb el qual arribava a la final d’este dijous. Un joc ovacionat pels espectadors que veien la potència d’un al traure i la de Ian restant de manera meravellosa eixos míssils que li enviaven els contraris.

A poc a poc, el bon joc de la parella blava anava anul·lant el de Ian i Sanchis, que tot i intentar-ho de mil maneres diferents no van poder fer front als pilotaris que van aconseguir proclamar-se campions. Sergio va continuar en la seua dinàmica, combinant tècnica i aguantant des de principi fins al final de la partida. Per la seua part, Canari va xafar l’accelerador i va augmentar la seua velocitat. Una combinació perfecta que els servia per a posar el seu nom al torneig després de guanyar 25-15.


La final es va disputar a la Llosa de Ranes. Foto: Funpival