elmusa

Comença un nou curs per a Pilota a l'Escola amb major pressupost

Món Escolar

PilotaViu / FPV / València.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha posat en marxa este dimecres el programa "Pilota a l'Escola" 2018-2019, que organitza conjuntament amb la Federació de Pilota Valenciana. En esta edició participaran 486 centres educatius, dels quals 450 són de Primària i 36 de Secundària. Dels centres de Primària, 226 pertanyen a les comarques de València, 149 a les d'Alacant i 75 a les de Castelló; mentre que dels 36 centres de Secundària, 26 pertanyen a les comarques de València, 8 a les d'Alacant i 2 a les de Castelló.

Així mateix, per a esta edició del programa "Pilota a l'Escola" 2018-2019, Esport n'ha ampliat el pressupost de 150.000 a 200.000 euros, la qual cosa suposa un increment del 33% respecte a l'edició anterior.

Una de les novetats de "Pilota a l'escola" 2018-2019 és que, per primera vegada, s'inicia en el primer trimestre del curs amb l'objectiu de disposar de més temps per a l'organització i planificació de tot el programa. D'esta manera, Esport de la Generalitat i la Federació de Pilota Valenciana podran dur a terme el programa abans que la meteorologia puga causar problemes en el transcurs de les trobades, perquè així els centres disposen de més temps per a planificar el final de curs.

El període de sessions de "Pilota a l'Escola" per a Primària s'inicia el 28 de novembre als centres CEIP Ángel Esteban de Benicarló i CEIP Lluís Tena de Sant Jordi, i finalitzarà la primera quinzena de maig. Així mateix, les jornades de clausura d'esta edició tindran lloc a Benicarló el 19 de febrer, a Castelló de la Plana el 26 de febrer, a Santa Pola el 5 de març, a Elx el 21 de març, a Benidorm el 2 d'abril, a Canals l'11 d'abril, a Xeraco el 7 de maig i, finalment, a Massalfassar el 16 de maig.

En el programa de Secundària hi haurà una primera fase intracentres en què cada centre organitzarà una competició per a triar els 4 equips que participaran en la següent fase. Posteriorment, hi haurà una fase intercomarcal, que tindrà lloc de l'1 de febrer al 15 d'abril, en què participaran els equips dels centres guanyadors de la fase anterior. El 9 de maig tindrà lloc la fase final a la localitat de Massalfassar.

El programa "Pilota a l'Escola" té com a finalitat introduir el joc de la pilota als centres educatius, ensenyar a l'alumnat l'esport nacional dels valencians i transmetre al professorat les possibilitats educatives, socials i culturals de la pilota valenciana.

El programa té un complet portal web que n'ofereix informació detallada, així com un formulari d'inscripció, enllaços d'interés i un espai per als docents, a més d'un vocabulari de pilota valenciana. Així mateix, té un apartat dedicat a la competició entre els centres escolars, i també té material gràfic i vídeos, tot això relacionat amb el món de la pilota valenciana.

Enllaç al portal web: Pilota a l'Escola
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article