Fem Pilota - Capçalera

Víctor Labrado i Pepe 'el Carinyo', protagonistes del programa 'Plaerdemavida'

PilotaViu / València.

Plaerdemavida, un dels programes d'À Punt dedicat a la literatura, va entrevistar l’escriptor suecà Víctor Labrado en el seu últim capítol, amb el trinquet de Sueca com a escenari de luxe.

Labrado va publicar l'any 2015 (Edicions Bromera) 'No mataràs', un llibre que se centra en la vida de Pepe "el Carinyo" de Rafelcofer, conegut bandoler i pilotari dels anys 30.

L’any 1936, entre els jugadors de raspall de la Safor, Pepe "el Carinyo" era un dels grans. Amb la Guerra Civil, i després d’una partida tràgica, el joc s’acabaria per a ell, però la seua llegenda es va fer més i més insistent. Relacionat amb els maquis, sobrevivint d’amagat, jugant al gat i la rata amb la Guàrdia Civil, aquell home valent i bo es va convertir en un heroi popular, en l’últim roder valencià. Víctor Labrado recupera en esta obra, guardonada amb el Premi Enric Valor de Novel·la, el mite d’un personatge admirat pel poble. Partint de la documentació disponible, sense concessions a la ficció, reconstrueix la història d’aquell home –alt, prim i ben tallat– que el pas dels anys ha anat silenciant.

Per a  veure el programa complet, punxeu ací: Plaerdemavida 17/11/2018

*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar informant-vos. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article