Fem Pilota - Capçalera

Benidorm es prepara per a la Champions de llargues

Ratlles

PilotaViu / FPV / Benidorm.

La màxima competició europea de clubs desembarca divendres 16 de novembre a la ciutat costanera de la Marina Baixa. L'octava edició de la Coupe des Champions de Pilota a Mà aplega els millors equips europeus, provinents en esta edició de Bèlgica, França, Itàlia i Euskadi. Els valencians participen enguany amb 3 clubs: El Campello, Orba i els amfitrions, Benidorm.

"Els tres equips atresoren un bon moment de forma i, segurament, realitzaran un gran campionat en un marc extraordinari com és la ciutat de Benidorm." Segons Vicent Molines, vicepresident de les modalitats de ratlles de la Federació de Pilota Valenciana. Els dos únics equips locals que han guanyat esta competició han sigut El Campello, a la primera edició de 2011 a Iruña, i Tibi al següent any. Des d'aleshores els equips belgues de Baasrode, Thieulain i Kerksken han dominat la copa de clubs europea, essent esta última població la campiona indiscutible amb tres edicions guanyades. Sols un equip alacantí es va colar en estos anys a una final, Benimagrell, el 2015.

"Quan va nàixer va tenir una resposta espectacular, inesperada. Amb huit anys de vida podem dir que està perfectament consolidat. És una de les iniciatives que permet als millors clubs d'Europa gaudir d'una competició internacional." Referma el president de la CIJB, Alberto Soldado.

A diferència de les altres competicions oficials organitzades per la CIJB, on les canxes on es juga són estrictament normatives, esta copa permet la varietat de carrers i espais tradicionals on s'han desenvolupat històricament les modalitats de pilota a mà europees per recuperar l'essència dels llocs on se celebra cada any esta competició, des dels trapezis de les places del nord d'Europa als carrers de València o Toscana, aportant una esperada complexitat afegida per als jugadors a cada edició.

"Els clubs belgues, semiprofessionals, són sempre grans favorits però els valencians i bascos, i els francesos del nord, poden competir amb ells perfectament. Els italians de la Toscana han progressat molt i és de destacar la seua il·lusió per participar en este esdeveniment." Reivindica Alberto Soldado.

Els nou equips que es disputaran la Copa d'Europa són:
Thieulain (Bèlgica)
Kersksken (Bèlgica)
Scalvaia (Itàlia)
Mauberge (França)
Gipuzkoa (Euskadi)
Bizcaia (Euskadi)
El Campello
Orba
Benidorm

"Benidorm ha posat totes les facilitats perquè la seua impressionant pista aculla este esdeveniment. Hem percebut des del primer moment un decidit afany perquè tot siga un èxit, des de les màximes autoritats, alcaldia i regidoria així com als tècnics, i els membres del club local que tant treballen per aquest esport i que també aspiren a realitzar un gran paper en el torneig." Ha agraït el president de la CIJB a les autoritats amfitriones.

El programa general serà:

Dissabte matí arrancarà la competició pròpiament dita a les 9.30 h on els amfitrions s’estrenaran contra els bascos de Gipuzkoa. Les partides dels tres triangulars es desenvoluparan al llarg del dia segons els horaris:

9.30 Benidorm - Gipuzkoa
10.30 Thieulain - Orba
11.30 Kerksken - Bizkaia
12.30 Benidorm - Toscana
13.30 Thieulain - Maubege
14.30 Kerksken - El Campello
16.00 Gipuzkoa - Toscana
17.00 Orba - Maubege
18.00 Bizkaia - El Campello

Diumenge serà el dia decisiu després de conéixer dissabte els semifinalistes. A les 9.30 serà la primera semifinal amb el campió del grup A contra el del grup B. Una hora després el millor equip del grup C s’enfrontarà contra el millor segon equip de grup de les partides del dia anterior.

A les 12 serà la Gran Final de la VIII Coupe des Champions i l’entrega de premis en finalitzar.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article