Han participat el director territorial corporatiu de Bankia, Jaume Casas, el coordinador de Pilota de la Generalitat, Sebastià Giner, i el vicepresident i president de la Fundació i la Federació, Josep Maria Cataluña i José Daniel Sanjuan.

El vicepresident de la Fundació ha volgut comparar la situació actual amb els temps en que van buscar el primer patrocinador per al campionat, que va ser Caixa Sagunt. En aquell moment van voler fer una semblança amb el Mundial de futbol per a explicar-los la importància d'esta competició. «És com un mundial, el que passa és que açò només es juga ací», va recordar.

Per part de la Federació, agafant el guant de la semblança amb la Copa del Món, s'ha volgut recordar que els finalistes són campions europeus i mundials amb la selecció valenciana.

Però els protagonistes del dia eren Puchol II i Pere Roc II. Ambdós han arribat a la final patint, amb partides molt igualades en semifinals. En el cas de Puchol va tindre l'alé de Pere al bescoll durant tota la partida. En el de Pere Roc, directament, va ser ell qui estigué per darrere de Bueno fins a l'últim joc.
 

La seu de Bankia a València ha acollit la presentació. Foto: Francesc Fort/Viquipèdia.

Dos jugadors que es coneixen molt bé, ja que cada vegada més s'enfronten en diferents partides i finals, com la de Copa, on l'equip de Puchol s'imposà al de Pere Roc. Les claus de la partida són el rebot de Puchol II i la seua facilitat per a trobar la galeria, contra l'esquerra de Pere Roc II, que li dóna avantatge en el dau.

Abans d'acabar la presentació, s'ha decidit qui començarà al dau i quin feridor defensarà els interessos de cada finalista. Pere Roc II ha sigut el beneficiat per la moneda i ha decidit que Oltra serà el seu feridor. Per tant, Puchol II tindrà a Miguelín en la pedra i començarà la partida des del dau.

També en la final d'escala i corda s'entregaran els nous trofeus, obra de l'artista Marià Pérez, de Sueca. Respecte a la final de raspall, es dóna la particularitat que hi hauran trofeus per als feridors.

Els dos jugadors es dedicaran a preparar la partida fins que arribe el gran dia. Serà diumenge a les 12 h, en el trinquet de Pelayo.
 
Per a consultar el calendari complet de l'Individual d'escala i corda, punxeu ací: XXXIII Individual Bankia d'Escala i Corda

*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar informant-vos. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!