elmusa

Algemesí viurà el III Trofeu de Raspall amb grans figures de la pilota femenina

Participa

El raspall femení està pujant amb força i, com els últims anys, els aficionats d’Algemesí podran gaudir d’una gran partida al carrer Nou del Convent. Ana de Borbotó i Ana de Beniparrell faran equip contra Amparo de Borboto i Aida de Moixent. Les quatre pertanyen a uns dels clubs femenins més actius en els circuits de pilota.

Ana de Borbotó porta més de 20 anys jugant a Raspall i és una dels màxims referents en el món de la pilota. S’ha consolidat com la jugadora que ha dominat totes les competicions dins i fora d’Espanya.

Per la seua part Ana de Beniparrell és l’actual campiona de l’individual i la supercopa.

La parella entre Amparo de Borbotó i Aida de Moixent són també una forta combinació. Amparo és una de les primeres dones en disputar una partida de raspall al Trinquet Pelaio.

El III Trofeu d’Algemesí es consolida d’aquesta manera com una plaça forta des de la qual defensar la difusió del món de la pilota. Aida de Moixent està també en la màxima categoria i ara mateix està considerada com una de les figures del futur de la pilota femenina, de fet, ja és la guanyadora de l’individual d’enguany.

El Trofeu porta tres edicions reunions als millors en torn de la lluita per la recuperació de la pilota al carrer. S’inclou dins les jornades culturals Muixerola-2018 que organitza la Nova Muixeranga en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat.
 

Les jugadores d'Algemesí tornaran a ser protagonistes durant l'edició d'este any. Foto: Raül Sanxis

Com en edicions passades, es pretén rellançar el món de la pilota a Algemesí, on actualment funciona l’escola municipal, i també l’antic trinquet i l’existència d’unes instal·lacions condicionades a la categoria que s’ha perdut amb el temps.

De fet, la jornada començarà a les 10 del matí amb una matinal infantil de pilota al carrer i a les 15:30 arrancaran diverses partides d’exhibició de les dones federades de l’Escola de Pilota d’Algemesí.

A les 16:45 es donarà l’eixida oficial al Trofeu.

La col·laboració dels grans en aquest trofeu ha sigut sempre decisiva. Un any més es combinaran les jugadores històriques i les joves promeses en una partida que promet molt.
 


   
La Nova Muixeranga

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article