elmusa

Saps que signifiquen els trofeus dels campions de l'Individual?

Sabies Què?

PilotaViu / València.

L'artista Marià de Sueca ha sigut l'encarregat de realitzar els nous trofeus per als campions i subcampions dels individuals de raspall i escala i corda. Uns guardons que s'entregaran per primera vegada en les finals de 2018.
 
«Pilota» és una escultura-trofeu de 33 x 22 x 22 cm. L'artista ha volgut deslliurar-se de les tradicionals escultures, més centrades en les mans dels pilotaris per a homenatjar a l'element primordial del joc: la pilota, que dóna nom a l'esport.

El trofeu representa una pilota de vaqueta, però amb els gallons desiguals. L'esfera ens recorda una altra: la terra. El globus terraqüi, com als llibres de geografia, apareix seccionat mostrant-nos tant el seu interior, el nucli, com la part externa, l'escorça. En el cas de la pilota, el nucli i l'escorça són la borra i la pell.

Les diferents mides dels gallons i la seua disposició ens descriuen els moviments característics: la rotació i la translació a l'espai i al trinquet.

Per al trofeu del subcampió hi ha un altre trofeu, «Galló». Amb unes mides de 16 x 16 x 16 cm. representa un dels huit gallons de la pilota de vaqueta.
 
Pilota i món. El món de la pilota. La pilota al món. Dos esferes. Dos pilotes. Un campió de pilota. Un campió del món. 2 modalitats. La mateixa pilota. El mateix món.
 

Els dos trofeus s'entregaran per primera vegada en 2018. Foto: Marià de Sueca.
 
A més a més, al campió de cada modalitat continuarà  entrengant-se la tradicional placa de la feninde, i el pilotari que aconseguixca guanyar 3 títols consecutius o 5 no consecutius obtindrà la feninde en tamany real. 

 

 
 

Comentaris

Comenta aquest article