Fem Pilota - Capçalera

França es proclama campiona del món de pilota basca a Barcelona

Pilota Món

PilotaViu / Barcelona.

La selecció francesa mai oblidarà la cita mundial de pilota basca de Barcelona 2018. El combinat francés, que ja va avisar de les seues intencions en classificar-se per a dotze de les catorze finals en joc, va confirmar les seues bones sensacions en l'última jornada dels Campionats del Món i va trencar l'hegemonia hispà-mexicana de les dues últimes dècades per fer-se amb el preuat medaller general.
 
França, que no guanyava uns campionats mundials des de 1994, va aconseguir un total de cinc ors, set plates i tres bronzes. Precisament les medalles de plata van ser les que van decantar la balança després d'igualar en ors amb la selecció espanyola després del triomf de Jonatan Hernández i Aritz Erkiaga (Espanya B) davant la dupla Olharan-Etcheto (França B) en la final de cesta punta que tancava la jornada (12-15, 15-7 i 3-10) i en la que també va participar el francés Minvielle per lesió de Etcheto en el tercer joc. Les quatre plates espanyoles van resultar insuficients per frenar el triomf final francés.
 
 
La selecció espanyola, malgrat anar de menys a més al llarg de la jornada, va haver de conformar-se finalment amb la segona posició malgrat sumar cinc triomfs de prestigi. Mèxic, per la seua banda, va cedir la seua última corona mundial aconseguida a Zinacantepec 2014 en haver de conformar-se amb tres ors, dues plates i quatre bronzes. Tots dos països s'havien repartit els títols en els cinc últims campionats: tres per a Espanya (1998, 2002 i 2010) i dos per al combinat mexicà (2006 i 2014).
 
Amb el seu triomf a Barcelona la selecció francesa suma el seu sisé títol mundial, després dels aconseguits el 1952, 1966, 1982, 1986 i 1994, i es col·loca a sol dos dels vuit aconseguits per Espanya. La victòria a la capital catalana, en la primera ocasió en la que s'ha donat llum verda a la participació de professionals, permet a França tancar un cercle romàntic, després d'estrenar el seu palmarés en l'edició inaugural celebrada a Sant Sebastià 1952. Després de tornar a tocar la glòria en terres espanyoles, la selecció francesa haurà de defensar el títol a casa, en els propers campionats mundials que se celebraran en Biarritz el 2022.


Espanya va conquerir la medalla d'or en cesta punta. Foto: FIPV
 
*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar informant-vos. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article