Fem Pilota - Capçalera

Saps quins mitgers han arribat a una final Individual professional?

Sabies Què?

PilotaViu / València.

Des del 1986, any en el qual es van iniciar els campionats individuals professionals en les modalitats de raspall i d'escala i corda, els rests han sigut els dominadors absoluts. La treta del raspall i la feta de dau de l'escala i corda són colps exclusius dels rests en les partides del dia a dia, i habitualment marquen la diferència en el mà a mà. Però han sigut dos els mitgers capaços de trencar l'hegemonia dels rests: Grau i Coeter II.

Grau va ser el primer a alçar el trofeu de campió individual sent mitger. L'any 2000 va derrotar en la final un jove Àlvaro que ja havia conquerit un títol en l'especialitat i que després d'aquella derrota mantindria una ratxa de 9 campionats consecutius (11 en total). Per a Grau era la seua tercera final en cinc anys. Les dues anteriors, els anys 1996 i 1997, les va perdre davant Sarasol. Però el pilotari nascut a València no va defallir per a acabar aconseguint una fita que cap mitger ha pogut repetir en la seua disciplina. Santi de Finestrat va arribar, sense èxit, a la final de 2012 davant Soro III, sent l'últim mitger a arribar a una final.

Reportatge emés pel programa Va de bo, d'À Punt

En el raspall, ja l'any 1987 un mitger va arribar a la partida decisiva pel títol. Sevi va perdre aquella final davant Pepito en el trinquet El Zurdo de Gandia. L'any 2000 Moro també va poder ser subcampió en una final que va perdre davant Waldo. El 2006 es va disputar al trinquet El Zurdo, esta vegada situat a Bellreguard, la primera final entre mitgers de la història, protagonitzada per Coeter II i Agustí. El de Simat de la Valldigna es va endur el seu primer títol. Va arribar a tres finals més davant Waldo, en aquell moment autèntic dominador de la modalitat. Finalment, l'any 2013 va celebrar per segona vegada la consecució d'un Individual, en esta ocasió davant Moncho en el trinquet de Piles.

Final entre Coeter II i Moncho

*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar informant-vos. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article