elmusa

Sueca espera el II Trofeu de l'Arròs de Pilota al carrer

Participa

El CPV Xúquer de Sueca reprén el seu particular campionat de pilota dintre de les festes majors de la localitat, després del parèntesi de la temporada passada. El proper dissabte 6 d'octubre de 2018 tindrà lloc el II Trofeu de l'Arròs que com les 3 edicions del Campionat Femení de Pilota discorrerà pels carrers de la ciutat. Seran els carrers d'Almussafes i el de sant Roc qui tornaran a veure passar una pilota cap amunt i cap avall després de molts anys. Si bé, el primer carrer fou seu de partides a la primera edició femenina ara fa tres anys, el de sant Roc fou seu allà pels 90 del segle passat d'una sèrie de partides al raspall organitzades pel veterà club suecà Badana de l'IES Joan Fuster.

La jornada començarà amb el raspall a les 9 hores del matí amb la participació dels clubs de Polinyà del Xúquer, Favara, Algemesí, l’agrupació EP Amics de la Ribera, Tamborí de València i el club local organitzador de l'esdeveniment. Aquesta edició no ha comptat amb inscripció oberta, si no que s'ha tancat el cartell per a que es done cita el joc dels i les més joves, la base de qualsevol club, el futur. Així les categories benjamina, alevina, infantil i cadet seran les protagonistes durant tot el matí. Al mateix temps, hi haurà un grup femení on destaca la alta participació, 9 equips en total, fet que corrobora que la pilota va calant, a poc a poc, a la societat, amb esdeveniments com aquest que la tornen més visible i accessible, i com no, pel treball dels respectius clubs. Clubs aquestos en concret que aportaran 27 equips en total al campionat de la capital de la Ribera Baixa.

Es podrien destacar infinitats de fets en un sol campionat, però per a aquesta edició cal destacar la novetat que tindrà lloc per la vesprada amb la modalitat de la galotxa. Fins on arriben les nostres informacions, la pilota no ha sigut jugada mai a l'alt en carrers tan cèntrics, ni tan sols d'exhibició.  Quatre equips disputaran dos semifinals i la conseqüent final. Com apunten des del club, serà tota una prova de foc jugar amb corda i a un bot per a futures cites competitives o no.

Quasi 30 anys després, la pilota tornarà a rodar ben cèntrica, quasi sota l'ombra del campanar de sant Pere, just al costat de la plaça de l'Ajuntament, estampa aquesta que recordarà altres imatges de pobles del passat o actuals on la pilota es juga al carrer Major.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article