Ja està preparada la segona part de la commemoració dels sis segles des de la creació de la Generalitat Valenciana. Una vegada completat el trofeu en la modalitat de raspall faltava el de la disciplina d’escala i corda, que transcorrerà amb el mateix format de dues semifinals i la final.

La primera semifinal del Trofeu 600 Anys Generalitat d’escala i corda tindrà lloc el divendres dia 28 a Vila-real on Soro III i Raúl s’enfrontaran a Puchol II i Tomàs II (23.00 hores). Duel entre parelles encapçalades pels escaleters que més títols han acaparat en les darreres temporades en les competicions oficials, principalment el més emblemàtic, el del mà a mà.

La segona semifinal es completarà el diumenge 30 a Pedreguer (12.00 hores). En este cas serà confrontació de parella contra trio: Pere Roc II i Félix contra Genovés II, Pere i Monrabal II.

Liderant cada formació apareixen novament altres dos dels escaleters amb més pes específic en el joc per dalt corda: Pere Roc II, que des de fa un temps està qüestionant l’hegemonia de Soro III i Puchol II. I un il·lustre com Genovés II a qui la continuïtat li ha permés recuperar les prestacions i el seu lloc entre els millors de la modalitat.

La final es jugarà el diumenge 7 d’octubre al trinquet Pelayo (12.00 hores). La partida, a més de suposar la resolució del títol, està enquadrada en els actes commemoratius del 150 aniversari de la considerada catedral de la pilota valenciana.