Fem Pilota - Capçalera

La poltrota torna a regolar per Agres

Participa

Un any més, Agres (el Comtat) torna a organitzar el Trofeu Poltrota de pilota als seus carrers estrets i costeruts. Fa més de vint anys que els Festers de Sant Miquel organitzen un desafiament de festes, partida que ara s'ha convertit en trofeu gràcies a l'afluència de públic i la participació d'equips de tota la contornada. Enguany serà el dissabte 22 de setembre.

El Trofeu Poltrota compta amb algunes particularitats que conviden a visitar el poble de Mariola. Per exemple, el fet de jugar a ratlles, que converteix Agres (i la veïna Alfafara) en un illot envoltat de pobles raspallers. A més a més, els carrers entortolligats ofereixen un espectacle assegurat, a causa dels nombrosos obstacles i imprevistos que solen sorgir a les partides.

Així, durant tot el matí es jugarà simultàniament en tres carrers, fins a un total de dotze partides de classificació. Els huit equips participants, que són: Benàmer, Benasau, Bocairent, Cocentaina, Muro, Petrer, Sumarcàrcer i Agres, s’enfrontaran en els carrers de la Mestra Puri Lloret, Montcabrer i Mare de Déu de la Seu. Aquestes partides de classificació, a palma, seran a cinc jocs o bé a una hora de durada. Com a novetat, enguany cal destacar un minicampionat de raspall infantil, que tindrà lloc al carrer de Sant Miquel durant les hores centrals del dia.

Després d’un descans per al dinar a la Plaça, es reprendrà el trofeu amb les semifinals i la gran final a les 18:30h. Els premis consistiran en escultures en fusta de l’artesà d’Agres Aitor Vanyó, i a més hi haurà obsequis per a tots els participants, entre els quals no faltarà la poltrota, l’exquisit embotit redó que dona nom al campionat. D’aquesta manera, Agres torna a situar-se com a cita indiscutible en el calendari pilotaire del Comtat.
 


Festers de Sant Miquel d'Agres

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article