elmusa

Anboto i Kolitza es juguen el Torneig Bizkaia

Participa

Bilbao a festes. La gentada plena els carrers, i amb ella aquests es plenen de retrobaments, de vells coneguts i cares noves, de tradicions centenaries i cultura.
 
El casc antic és l’escenari perfecte; rialles, converses, càntics, menjar i beure. Juga l’Athletic Club de Bilbao, a un estadi nou. I, altra vegada, trobem eixa simbiosi entre allò antic i la modernitat que tot ho impregna. 
 
I més enllà del futbòl i la festa, ens trobem entre el carrer Castresana Luis amb la contrada basca per exel·lència, la eusko pilota, al Frontó Bizkaia de Bilbao.
 
És ací on tindrà lloc dins del marc de l'Aste Nagusia la final del Torneig Biscaia, on jugaran este dimarts a partir de les 18h.
 
Esta competició, que hui farà vibrar el frontó bilbaí ha estat una aposta original: sis equips, als quals els dóna nom una de les conegudes muntanyes basques (Oiz, Anboto, Kolitza, Ganekogorta, Sollube i Gorbeia), i s’han enfrontat en les tres modalitats que es juguen a mà (parelles, mà a mà i 4 i 1/2). El campionat s’ha disputat en cinc municipis històrics de Bizkaia - Arrigorriaga, Etxebarri, Barakaldo, Zeanuri, i Bilbao - en un sistema d’eliminatòries fins quedar en les finals els equips de Anboto i Kolitza, que es veuran les cares a les 18:00 en el frontó Bizkaia, on lluitaran per fer-se amb la txapela (trofeu que es dóna als campions bascos). 
 
En la primera partida de la vesprada Erasun tindrà com a rival a Elordi, ja que Dario ha causat baixa. Tot seguit hi haurà la partida de parelles, en la qual es mesuraran Irribarria i Rezusta amb Artola i Albisu. En la la final del 4 i 1/2, Ezkurdia s’enfrontarà amb Víctor. 
 
La victòria se l'emportarà l'equip que vença en dues de les diferents modalitats que es troben hui al Frontó.

El que és segur és que gaudirem d’una vesprada on la pilota serà la protagonista amb un espectacle que compagina cultura, esport i festivitat.

Joan Vinyals, des de Bilbao

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article