Fem Pilota - Capçalera

Conclou el XVI torneig de festes de Benicolet

Participa

La vesprada del dissabte dia 11 es quedà magnífica, des del punt de vista de l’oratge, per a jugar i disfrutar de la pilota, després de la pluja del dia anterior i de les tronades llunyanes que amenaçaren durant tot el matí. La resposta del públic, de nou, fou molt bona, generant un molt bon ambient al carrer d’Enmig, i els xiquets de Benicolet amenitzaren les hores prèvies a la partida, a base de raspades i quinzes, donant un poc d’esperança en el futur de la pilota en aquest poble.

A l’hora convenida, es presentaren al carrer els dos equips que disputarien la final del XVI Trofeu de Festes de Benicolet; de roig; l’equip de Xeraco, amb Blasco, Enriko i Trini; i de blau, Pau G. de Gavarda, Caxu de Genovés i Dani de Castelló de la Ribera. El públic es decantava per l’equip roig i allí restava tota la postura; i més, si el capritx de la xapa els afavorí fent la primera treta i amb el privilegi de traure la pilota nova disponible per a la partida.

Després de la pertinent igualada a 5 tantos, la partida tornà a igualar-se a 10; però, a partir d’eixe moment, l’equip blau començà a acoblar-se i a imposar-se en el joc. La treta de Pau era molt difícil de restar; Caxu, a pesar de no jugar al seu lloc natural, feia el seu paper; i Dani, estava marcant-se una gran partida, parant les tretes d’un especialista com Blasco i acabant totes les pilotes que quedaven al seu abast. Per part dels rojos, la partida no estava eixint com la tenien prevista; i on Blasco no acabava d’afinar la seua poderosa treta; mentre que Enriko i Trini topaven tot el que no havien topat en la primera semifinal. En eixes condicions, l’equip blau ficà en el marcador un 10-25 que, tal i com estava desenvolupant-se la partida, pareixia ja definitiu.

Els rojos es referen i encara s’anotaren dos jocs més, però la partida acabà en el resultat de 20 per 40 a favor de l’equip blau. Tota una sorpresa, que demostrà que les partides es guanyen en el carrer i no en la prèvia. L’entrega de trofeus estigué presidida per la alcaldessa de Benicolet, Llúcia Gregori i la regidora de Cultura i Esport de l’Ajuntament de Benicolet, Rosa Mari Canet.

Acaba un nou Trofeu de Festes de Benicolet, condicionat enguany per l’oratge; en el que la final no respongué a les expectatives creades però que deixà dos semifinals magnífiques, gràcies a uns jugadors sempre implicats en aquest trofeu; amb uns espectadors fidels que han gaudit de valent del raspall en el carrer, i amb unes molt bones sensacions, que donen ànim per a començar a treballar en nous projectes. Agrair a l’Ajuntament de Benicolet la seua implicació en el Trofeu i a totes les persones del Club de Pilota de Benicolet que han fet possible una nova edició d’èxit.

Vicent Martínez Soler

CPV Benicolet

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article