Fem Pilota - Capçalera

El XVI Trofeu de Festes de Benicolet ja coneix els seus finalistes

Participa

La vesprada del dijous, dia 9, encara amb els sentiments regirats i la indignació en el cos a causa l'incendi forestal de Llutxent que ens tocà de ben a prop, es disputà la primera semifinal del XVI Trofeu de Festes de Benicolet entre els equips de Benicolet, representat per Borja de Navarrés, Guillem de Castelló de la Ribera i Cristian de Xella; i de Xeraco, amb Blasco, Enrico i Trini. Després de la igualada a 5 es començà a jugar en pilota nova i l'equip de Benicolet, al rest, fou capaç de fer el joc i mantindre la treta, ficant el marcador amb un 20-10. Borja feia una treta violenta i col·locada i Guillem mantenia el joc del seu equip. Però l'equip de Xeraco, amb un Blasco poderós, un Enrico que feia el seu treball i un Trini que acabava tot el que li arribava, li donà la volta al marcador, ficant un 20-30 al seu favor. L'equip de Benicolet continuava jugant molt bé, però la sort no estava del seu costat en els moments clau i acabaren perdent pel marcador de 30-40. Molt bona la partida la que es veié al carrer d'Enmig i que féu gaudir al públic que omplia les voreres i els fons.

Pendents de l'oratge, amb previsió de pluja per a la vesprada del divendres dia 10 però que no acabava de materialitzar-se, es diputà la segona semifinal del XVI Trofeu de Festes, entre els equips de Genovés, amb Caxu, Perales i Leandro III d'Aielo de Malferit; i un equip de l'Escola de Pilota El Moro, en el que estava Pau G de Gavarda, el Moro d'Alcàntera del Xúquer i Dani de Castelló de la Ribera. La partida estava sent molt igualada i els del Genovés no eren capaços de frenar les bones tretes de Pau que s'estava adaptant molt bé al carrer, i on Moro marcava les diferències. En eixa dinàmica els del Moro es ficaren en el marcador 15-25. Però, suportats per les bones tretes de Caxu, i la partida enorme que començava a fer Perales, i també pel fet del canvi de treta que féu Pau, l'equip del Genovés inicià la remuntada per a deixar el marcador 30-25 i, damunt, passant a fer la treta. Però estant a dos en el marcador, dos topades de Caxu deixaren el marcador igualat a 30-30; moment en què féu acte de presència la pluja que banyà en uns segons tot el carrer, fent-lo impracticable per a la pilota i que privà al nombrós públic assistent de continuar gaudint d'una gran partida amb grans intercanvis de colps a cada quinze.

Després de moltes raons i opinions, s'acordà que, donat que no es podia acabar la partida i que esta estava igualada, es faria un equip entre els representants de les dos formacions donant com a resultat que la final del XVI Trofeu de Festes de Benicolet a disputar aquest dissabte dia 11, la jugarien els equips de Xeraco, amb Blasco, Enrico i Trini; i un equip format per Pau, Caxu i Dani. Es dóna la circumstància que tots tres d'aquest equip són restos, pel qual confereix a la partida una expectativa especial.

Vicent Martínez Soler
Club de Pilota Valenciana de Benicolet

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article