Fem Pilota - Capçalera

Comença el XVI Trofeu de Festes de Benicolet

Participa

El carrer d'Enmig ja es prepara per a rebre el millor raspall al carrer en la XVI edició del Trofeu de Festes de Benicolet i en el que, de nou, es compta amb la col·laboració i suport de l'Ajuntament de Benicolet. Seran els dies 9, 10 i 11 d'agost on es podran viure dos semifinals reservades per al dijous i divendres; i la gran final que es disputarà el dissabte de vesprada. Totes les partides es disputaran a partir de les 19.00 h.

Esta cita, al mes d'agost, ja està convertint-se en tot un clàssic de l'estiu i per on van passant figures que deixen un gran sabor de boca entre els fidels aficionats a este trofeu. Com va ocórrer l'any 2011, on un jove esquerrà benidormer deixà l'empremta de la seua qualitat. Va ser, per mediació del benicoletà Juan Prats, que es tingué l'oportunitat de portar per al Trofeu de Festes a un jove pilotari que jugava la Lliga de Llargues de les comarques alacantines amb l'equip de Benidorm i que, a més, començava a fer-se un nom en els campionats d'Escala i Corda de joves, Rodrigo Sebastià Alonso, més conegut ara com a Pere Roc II. Eren conegudes les seues potents volees i bots i braç, així com el seu coneixement del joc al carrer, adquirits al llarg d'anys de partides en la modalitat de llargues en els estrets i complicats carrers de pilota dels pobles de les muntanyes alacantines. També es tingué en compte que els seus inicis en la pilota foren, com tots els xiquets, al raspall, però, no obstant això, quedaven dubtes del seu rendiment en una modalitat tan exigent i enfront de pilotaris molt experimentats en el raspall al carrer. Sospesant-ho tot, es va decidir formar un equip de joves promeses per a disputar el trofeu, pel que Rodrigo va jugar eixe any amb Domingo Canet "Domingo" de Llutxent i Gabriel Gomar "Gabi" de la Pobla del Duc, no superant ningú d'ells els 18 anys. El trofeu es completava amb un equip de Bicorb i dos més de jugadors provinents de la vall d'Albaida.

La final, que els va enfrontar a un equip d'autèntics especialistes en el raspall al carrer i molt experimentats en partides disputades al nostre carrer d'Enmig, en el que es trobaven José Manuel Gomar "Garrofa" de Rugat, Antonio Albert "Toni" d'Albaida i Enrique Cortell "Riki" de Montixelvo se l'emportaren els joves pilotaris per un marcador de 20-40, i on va destacar la treta i la tècnica de Rodrigo, però on també Domingo i Gabi deixaren bona mostra de la seua qualitat i de les seues raspades.

Però la relació de Rodrigo en Benicolet no acabà aquell any 2011. En el trofeu de Festes de l'any passat es va tornar a tindre l'honor de comptar amb la seua presència, i va fer la treta d'honor de la final que disputaren els equips de Benicolet i Xeraco, i en el que es va retre un merescut homenatge a Roberto Albert "Roberto" del Palomar, en una gran jornada de pilota.
 

Pere Roc II va fer la treta d'honor de la final de 2017. Foto: Ulisses Ortiz

El Trofeu d'enguany començarà el dijous dia 9 amb la reedició de final de l'any passat, entre els equips representants de Benicolet i Xeraco. Xeraco, mantindrà el bloc i alinearà a Blasco, que deixà una gran empremta en l'edició de 2017, Juan i Trini; mentre que, per part de l'equip benicoletà, Guillem jugarà acompanyat de Borja, que sempre ha mostrat un gran nivell en este carrer, i Cristian; els quals s'han proclamat, recentment, campions de 1a B en l'Autonòmic de Raspall.

Per al divendres dia 10, es reserva l'enfrontament entre l'equip representant del Genovés, amb Caxu, que juga sempre barbaritats, Perales i un debutant en este carrer com Leandro III; i un equip representant de l'Escola de Pilota del Moro; i on es podran vorer les evolucions del mateix Moro, un autèntic luxe al carrer, Pau G. i Dani.

La final, el dissabte dia 11, de segur que ens reserva un duel que farà gaudir a tots els aficionats que tinguen a bé acostar-se al carrer d'Enmig.

El cartell és un xicotet homenatge a l'exjugador de raspall, exbanca a la lliga de llargues, extrinqueter del trinquet Marina Baixa de Benidorm i, des de fa molts anys, marxador en les partides del seu poble, Miguel Climent.


Vicent Martínez Soler
Club de Pilota Valenciana de Benicolet

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article