Fem Pilota - Capçalera

Tomàs II: «Espere guanyar per damunt de tot»

Escala i Corda

Tomàs II fa temps que és considerat un dels millors punters del panorama pilotari. La seua altura i elegància prop de la corda el feien convertir-se en un perill per als seus rivals. El jugador de Xaló va tornar d'una lesió important, de nou mesos de duració, el 20 de maig del 2017 i, prompte, va tornar a ser el punter decisiu que havia sigut abans. En esta edició de la Copa ha demostrat que la seua mestria també s'adapta perfectament a la posició de mitger, i amb l'ajuda inestimable de Pere Roc II, ha arribat a la final del pròxim diumenge, 15 de juliol (12.00 h), al trinquet de Guadassuar.

Pau Molins / València.

- Com afrontes les últimes hores abans de la final?
Doncs bé. Una barreja d'un muntó de coses. Emoció, il·lusió, nerviosisme... Un poc tot, una barreja de moltes coses. Ganes... tot junt. Perquè hi ha moments que dius «quina il·lusió!», i hi ha altres que estàs nerviós, altres que tens ganes que siga ja. Hi ha diferents moments.

- La prepares de manera diferent a altres partides?
Home, és que la partida és diferent. Em prenc la partida com una partida important de les que hi ha durant l'any. Els jugadors tenen partides importants com semifinals o partides d'alt nivell i jo simplement vaig a fer el que m'ha funcionat durant esta temporada d'entrenament. No he improvisat res, per a no errar i continuar amb la línia que he seguit fins ara.

- Estàs ja recuperat (a dijous a la vesprada) de la partida del dimarts?
Sí, la veritat és que en este campionat he anat cada partida recuperant-me millor. He anat habituant-me a això d'eixir de la corda i a jugar al mig a alt nivell. La veritat és que l'última partida, tot i ser iguals a 55, l'endemà em trobava molt sencer. Quasi quasi al cent per cent.

- Què esperes tant de vosaltres com dels vostres rivals?
Espere que nosaltres fem el joc que hem fet fins ara. Tant el meu company com jo. Pense que en totes les partides hem donat un alt nivell. Després espere que els companys estiguen a un alt nivell perquè siga una final, almenys, bonica, competitiva com va ser la nostra semifinal i altres partides de la lligueta i, evidentment, guanyar. Guanyar per damunt de tot. Perquè al cap i a la fi, si diguera que no, estaria mentint. Si es pot guanyar en una partida competitiva, donant gust a l'espectador, jo estaré més satisfet, clar.
 

Pere Roc i Tomàs van haver d'esforçar-se al màxim per a arribar a la final. Foto: Museu de la Pilota del Genovés

- Com ha sigut l'experiència de jugar el campionat amb Pere Roc II?
La veritat és que fantàstica. Com aquell que diu ens hem criat junts. Jo vaig eixir una miqueta abans. Ell ha vist els meus començaments i jo els seus. I ara poder jugar junts... Jo he jugat molt a gust i molt còmode amb ell i pense que ell amb mi també. El que ell m'ha transmés és això. Aleshores, molt content i molt bé, la veritat.

- Quin contacte teniu estos dies?
Hi ha contacte. Tenim un contacte que habitualment, quan som rivals, no tenim. Tenim contacte de parlar «mira, açò, farem així...». Tàctiques de joc... O altres coses com per exemple si tenim fisio. En fi, ens comentem les nostres coses, ens donem ànims... Tot això que forma part de l'esport.

- Un missatge per a l'afició...
Que vinga la gent a veure la final perquè pense que és una final molt compensada. Tant Carlos i jo com a mitgers com Puchol II i Pere Roc II, que seran els números u en esta temporada... Anime a la gent que vinga a veure l'espectacle de la pilota valenciana que és únic. Que vinguen i disfruten, com nosaltres, que també esperem disfrutar el màxim.

*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article