elmusa

Sabies que Arturo li va guanyar a Puchol un particular desafiament?

Sabies que Arturo li va guanyar a Puchol un desafiament, mà a mà, en el trinquet Tio Pena de Massamagrell?

Sabies Què?

Paco Durà / Massamagrell.
 
Al trinquet de Massamagrell es va jugar un desafiament, mà a mà, que va alçar molta expectació i es va omplir de gom a gom el recinte, que hui porta el nom del "Tio Pena".

S'enfrontaven, Arturo, jugador de Rafelbunyol, que va ser un dels més combatius i amb més geni de segona categoria professional; i Puchol I, de Vinalesa, que començava la seua carrera i que després va ser un dels primers de l'escalafó professional en el nivell superior.

Era diumenge, el 13 de setembre de 1981. I a l'hora de la veritat, les travesses estaven quasi totes a la mà de Puchol. Però el desafiament tenia una "clàusula" que resulta decisiva; perquè Puchol va acceptar la condició de deixar-se botar sempre la primera pilota al fer el dau. Açò i l'habilitat del feridor Gómez, va fer que la partida es decantara de forma absoluta a favor d'Arturo. O siga que la "víctima" va passar a ser l'autèntic triomfador.


Els dos primers jocs els tragueren els dos del dau. Fins i tot, Puchol va agafar avantatge 20-10. Però Arturo, molt ben assessorat pel "Sargent" Gómez va traure una pilota nova del cabasset. Prompte va reaccionar amb el seu ímpetu característic i va començar a fer jocs, fins a posar-se per davant 40-20, mentre el de Vinalesa, molt nerviós, anava cada vegada més desorientat i només va poder traure un altre joc, fins que el de Rafelbunyol, cada vegada més envalentit, guanyava la partida per 60-25.

Tanta era l'eufòria del guanyador Arturo, que en acabar declarava a la premsa, que desafiava a jugar la mateixa partida, a qui volguera, "llevat de les quatre primeres figures" d'aquell moment: Genovés, Eusebio, Fredi i Antoniet. Un repte que ningú li va acceptar. Ni tampoc hi hagué cap tipus de revenja amb Puchol, qui reconeixia de forma esportiva que Arturo havia "jugat molt bé" i "havia sigut just guanyador".
 

Arturo i Puchol I. Foto: Arxiu de Paco Durà

*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article