Fem Pilota - Capçalera

Passar la falta. 'Això és com tot' arriba a Manuel

Participa

El proper dissabte 23 de juny a les 19.30 tindrà lloc, en col·laboració amb l’Ajuntament de Manuel, la inauguració de l’exposició i la presentació del nou llibre de pilota valenciana Joc, espai i xarxa: Manuel. Passar la falta, de l’editorial Això és com tot. Ho farà, com és habitual, en un espai emblemàtic del poble: el Centre Parroquial Sant Gil.

Això és com tot: cultura popular postcontemporània
Això és com tot vol ser un espai perifèric des d’on treballar la crítica de la cultura popular contemporània i que tracta, per tant, d’oferir diferents punts de vista d’allò que encara està viu en les nostres pràctiques culturals de forma conflictiva, tot tractant de visibilitzar-ho. Ens interessa, per tant, no tant l’activitat esportiva sinó el concepte de joc com a pràctica espontània creativa més enllà de la norma, com a lloc de pràctica relacional capaç de produir nous vincles de sentit entre els seus participants en un espai que passa, així, a carregar-se de significats i afectes.

Manuel: Passar la falta
De nou, la nostra investigació es mostra en un relat visual, expositiu i literari, que dóna compte de com el joc de pilota es converteix en tot un exemple de convivència en un espai públic construït per una col·lectivitat. Joc, per tant, possibilitador de pràctiques comunes la continuïtat del qual convé repensar. I Manuel és l’espai oportú per fer-ho, com a poble de referència en el joc al carrer que ha vist raspades aficionades i professionals com les de l’històric Genaret, Francisco Mongort, Vicent el Barquero, Antonio Callaor o, més recentment, Salvador Ordiñana, Jordi Moncho o Paco Pelegrí. Poble que, quan li va entrar la calentura del raspall, va buscar altres espais de joc com el frontó del poliesportiu. Poble que ha sabut crear un teixit viu al voltant del fet social pilotari, amb actants tan fonamentals com el vividor Melero, el marxador Baeza, l’engrescador tio Baldomero, la reivindicativa revista Herba-sana, amb Lalo al capdavant, o l’empenta de José Manuel Moncho Esparza.

Esperem, doncs, veure-us el proper dissabte 23 de juny al Centre Parroquial Sant Gil de Manuel, per reflexionar tots junts al voltant de pilota valenciana, cultura popular contemporània, poètica del joc i més. Esteu convidades.

Podeu trobar més informació del projecte editorial en la nostra pàgina web:http://aixoescomtot.com/


Comentaris

pascula Mena Ribarroja
1.

Necessitem cosses d'aquestes per estes terres, fer compartint i recuperant memòria. bon treball

Comenta aquest article