Fem Pilota - Capçalera

L'IES Enric Valor de Picanya recupera la pilota valenciana en gran

Participa

Este dimecres 13 de juny es va disputar a l'hora de l'esplai la Final del V Campionat de Raspall IES Enric Valor de Picanya. Els sis protagonistes de la final van fer que el nombrós públic assistent que omplia l'escala gaudira de valent.

La jornada tenia un valor afegit especial, ja que va suposar el premi final a un any de molta feina i molt d'esforç per tal de recuperar la pilota valenciana a l'Institut de Picanya. L'últim campionat de raspall es va disputar l'any 2010, i des d'aleshores el trinquet havia estat pràcticament tancat tot l'any, tret d'algunes hores lectives d'educació física. Enguany, gràcies a la dedicació de Vicent Gil, professor de Valencià del centre, la situació ha canviat radicalment.

Des de començaments d'octubre, tots els dimecres, a l'hora de l'esplai s'ha encarregat d'obrir el trinquet i d'organitzar partides de raspall per a tots aquells xiquets i xiquetes que volgueren participar. Des del primer moment va tindre una gran rebuda per part de l'alumnat, quedant-se inclús menut el trinquet i obligant a obrir també el frontó, per tal que ningú es quedara sense jugar.

Des d'octubre fins a abril, xiquets i xiquetes de totes les edats, des de primer d'ESO fins a segon de Batxillerat han passat pel trinquet o pel frontó i han provat el que és colpejar una pilota de badana.
 

El bon ambient ha sigut la nota dominant. Foto: IES Enric Valor de Picanya

Vist l'èxit de participació, Vicent va decidir organitzar un torneig de raspall per a aquells que visitaven el trinquet tots els dimecres. A principis d'abril arrancava el torneig, amb 8 parelles inscrites. Primes es va disputar dues lliguetes, amb quatre equips cada una. Els dos primers classificats aconseguien el bitllet per a unes vibrants semifinals. L'equip format per Georgy, Sami i Christian i l'equip de Victor, Álvaro i Nacho són els que van aconseguir arribar a la final.

Dimecres, després una partida molt igualada, l'equip de Georgy, Sami i Christian aconseguia guanyar el títol del V Torneig de Raspall IES Enric Valor. En acabar les classes es van donar els premis per als campions i subcampions, acompanyat d'una picadeta i uns refrescos per a tots aquells que han participat durant l'any.


Els finalistes. Foto: IES Enric Valor de Picanya
 

IES Enric Valor de Picanya

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article