elmusa

La trobada de Benicarló dóna per finalitzat el programa Pilota a l'Escola del curs 2017-2018

Món Escolar

PilotaViu / FPV / Benicarló.

El pavelló municipal de Benicarló ha celebrat l'última trobada del programa educatiu Pilota a l'Escola d'este curs escolar. Tot i la pluja, que ha fet presència a meitat matí, les partides de raspall s'han desenvolupat sense cap incidència.

Al voltant de quatre-cents alumnes han gaudit d'un matí lúdic-esportiu on la pilota, com no pot ser d'altra manera, ha sigut el denominador comú que ha unit a tots els alumnes de les comarques septentrionals de Castelló. Estos xiquets han arribat de cinc centres educatius: CEIP Marqués de Benicarló (Benicarló), CEIP Mestre Francesc Català (Benicarló), CEIP L'Assumpció (Vinaròs), CEIP Felicinda Collell (Càlig) i el CEIP Àngel Esteban (Benicarló).

Com és habitual, a banda de l'extensa programació de partides de raspall, els xiquets s'han divertit amb els inflables i els tallers de jocs tradicionals relacionats amb la pilota. A més, tots ells han conegut en persona a Mapi, la mascota de la pilota valenciana.

Per banda de la Conselleria ha assistit el director general d'esports, Josep Miquel Moya i el coordinador de pilota valenciana, Sebastià Giner, junt amb el president de la Federació de Pilota, José Daniel Sanjuán, i el regidor d'esports de Benicarló, Carlos Flos. Josep Miquel Moya ha agraït a la FPV el seu treball organitzatiu durant el curs: "enguany hem tingut més de 18.000 participants, hem ampliat el nombre de les trobades pel que s'amplia també la participació en quantitat i en qualitat. A més, hem incorporat la competició de secundària que considerem que té un gran futur, i considere que aquesta visió més lúdica de les trobades, que apropen la pilota als xiquets passant-s'ho bé, des de la diversió, és molt més positiva".

Es tracta de la primera vegada que es fa una trobada a esta població i, per al regidor d'esports, ha sigut "una satisfacció poder acollir a tants menuts de diferents col·legis". Per la seua part, el president de la FPV ha valorat la importància de la participació dels col·legis en les trobades i la seua implicació en la tasca de promoció, per què més xiquets i xiquetes coneguen la pilota de nord a sud. "És fonamental el treball que fan els mestres per a poder ajudar-nos i donar a conéixer la pilota valenciana", ha explicat Sanjuán.

D'esta forma ha conclòs l'última de les trobades que posa el fermall d'or al Programa Educatiu "Pilota a l'Escola 2017/2018". Una edició que ha estat recolzada des de l'inici per la Fundación Trinidad Alfonso, amb una ajuda que ha permés millorar la dotació específica de pilota que es dóna a cada centre participant, al voltant dels 450 col·legis.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article